Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nästan allt fullbokat inför Power Meet

Campingvärdar, hotell och stuguthyrare i Västerås ser ut att kunna räkna med ett stadigt klirr i kassan även i år under Power Meet-helgen.

Med bara några veckor kvar till bilfesten i Västerås är förberedelserna på Mälarcampingen vid Johannisberg i full gång. Alla ordinarie elplatser är bokade sedan länge och samtliga 26 campingstugor på området tog slut redan i november förra året.

– Det ringer hela tiden. Det känns som om det kommer bli mycket folk, säger Lasse Eddebring, ansvarig för campingen.

Men den som inte hunnit boka behöver inte vara orolig. Lagom till Power Meet öppnar också ett 64 000 kvadratmeter stort område med omkring 1000 extra campingplatser där det är drop-in bokning som gäller från och med måndag under Power Meet-veckan.

– Det blir en tillfällig manuell bokning. Annars kraschar vårt datasystem.

Förutom att beställa tio pallar läsk och tre extra sopcontainrar har campingen anlitat 100 personer som ska städa på området. Målet är att alla spår efter raggarträffen ska vara bortsopade till klockan åtta på söndagskvällen.

– Förra året klarade vi det med tio minuters marginal, säger Lasse Eddebring.

Turistbyrån i Västerås har fått en hel del Power Meet-relaterade samtal och det boende som går att boka via turistbyrån är redan upptaget. Men det kan ändå löna sig att slå en signal när motorhelgen närmar sig eftersom hotell och stugförmedlare brukar höra av sig om det plötsligt finns någonting ledigt.

– Om det blir helt fullt brukar vi få råda folk att söka sig till grannkommunerna, säger Linda Eklund vid turistbyrån.

Stadens hotell räknar också med att bli fullbokade om de inte redan är det. Enligt hotellen tingar många rum inför kommande år samma dag de checkar ut.

På Elite stadshotell vid Stora torget och på First Hotel Plaza i Skrapan fanns det enstaka bäddar kvar i början av veckan men de förväntas försvinna inom kort.

På Scandic hotell är samtliga rum reserverade sedan ett år tillbaka.

– Är det något man vet så är det att det fullt på Power Meet, säger Tina Molander, hotellchef för Scandic hotell i Västerås.

Power Meet

7, 8 och 9 juli 2011