Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nätknark gav sex år

En 26-årig man från Västerås dömdes på tisdagen till sex års fängelse för att ha handlat med stora mängder narkotikaklassade tabletter över internet.

Samtidigt dömdes en 25-årig man, också han från Västerås, främst för att ha hjälpt 26-åringen, till tre års fängelse.

Den 26 februari i år sålde 26-åringen 500 narkotikaklassade tabletter alprazolam - ett ångestdämpande preparat - till en Salabo på Västerås Central.

Polisen grep honom - och det visade sig att i ett lägenhetsförråd som tillhörde den 25-årige mannen, vän till 26-åringen, fanns det ytterligare 2500 Alprazolamtabletter och 1640 tabletter klonazepam, en epilepsimedicin.

Samt 50 gram mefedron, en lika livsfarlig som narkotikaklassad experimentell drog. Gränsen för grovt narkotikabrott för mefedron räknas vid 15 gram.

Polisen hittade sammanlagt ytterligare ungefär 1000 klonaxepam och 100 gram mefedron på olika platser tillhörande 26-åringen.

Det visade sig också att 26-åringen bland annat smugglat in nästan 2000 tabletter som han beställt och tänkt sälja vidare också via internet.

26-åringen har erkänt det mesta av narkotikabrotten, men framhållit att han själv använder stora mängder ångestdämpande medel för att komma tillrätta med smärtor efter en tidigare olycka.

Västmanlands tingsrätt finner att 26-åringen haft de stora mängderna narkotika, bland annat i avsikt att sälja dem, och att de väldiga mängderna narkotika motsvarar ett fängelsestraff på sex års fängelse.

För 25-åringens del anser tingsrätten att han på ett väsentligt sätt, genom att låna ut ett förråd för att en kompis ska förvara narkotika där - vilket 25-åringen visste om, medverkat till grovt narkotikabrott.

Han döms därför till tre års fängelse, något lägre än det straff - fyra år - han fått om han befattat sig med själva narkotikan.

Den 28-årige Salabo som greps då han köpt narkotikan på Västerås Central, dömdes till en månad och fjorton dagar i fängelse.