Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattligt branddrama på Tornsvalegatan

(Uppdaterad 07.30) Strax före klockan ett natten mot torsdag började en uteplats på Tornsvalegatan på Råby att brinna.

Det var klockan 00.51 som branden på Råby startade. Räddningstjänst skickades till platsen och snart var läget under kontroll. Men branden hann sprida sig till ytterligare en balkong.

Enligt polisen startade branden i en matta och i trädgårdsmöblerna som stod på altanen. Elden letade sig sedan upp till balkongen ovanför men balkongen klarade sig med lite svedd plåt.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden. Ingen människa var hemma i lägenheten där branden startade men bostaden genomsöktes ändå för säkerhets skull. Ytterligare en lägenhet kontrollerades men där var ingen hemma utom några katter som uppges må bra.

Polisen misstänker att branden var anlagd. Till en början rubricerades händelsen som mordbrand men under morgonen ändrades brottsrubriceringen till skadegörelse genom brand.