Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nattsvart för VSK

Krossade på Stadsparksvallen med 5-1. VSK Fotboll har fått en mardrömsstart på Superettan.
- Vi var numret för litet på allt i dag, säger tränaren Kalle Granath.

Åtvidaberg knockade Grönvitt på Swedbank Park med 2-0 i premiären. VSK hoppades kunna kriga till sig en poäng borta mot Jönköping Södra.

Det slutade med en förnedrande 5-1-förlust.

- Matchen dog tidigt. Vi försökte dödssprattla lite men det försöket dör direkt i andra halvlek, säger Kalle Granath.

Jönköping körde över VSK direkt. Efter 25 minuter lös 3-0 på resultattavlan.

- Bussen har knappt stannat innan vi bjuder på ett rejält misstag direkt. De gör ett kvalitetspass och ett rejält avslut och där börjar uppförsbacken.

1-0 kom efter 14 minuter. Jättelöftet Victor Nilsson Lindelöf dribblade bort en spelare men slog en indianare direkt efter. Bollen hamnade hos förre Norgeproffset Andreas Tegström som tittade upp och friställde Per Cederqvist. ”PC” kallad sköt sitt första av tre mål för dagen.

- Först spelar vi en boll centralt in i banan där våra balansspelare gått iväg för högt. Men den bollen får inte missas i fotboll. Då får man räkna med att det blir en chans, säger Granath.

Därefter gjorde J-Södra två mål på sex minuter. 2-0 kom på hörna där Simon Lundevall missade sin markering på bortre stolpen efter en skarv från straffpunkten.

3-0 bjöd VSK-målvakten Christian Caulker på när han stod för långt ut vilket Cederqvist noterade och vräkte iväg en vrist mot bortre krysset. Caulker märkte skottet men snubblade omkull när han skulle plocka ned bollen.

- Alla ser ju att det är klass i avslutet men att vi kanske behöver lösa det.., säger Granath.

Mattias Mete tröstmålade med sitt första superettamål i VSK-tröjan. Ett klassmål där han sprintade ifrån backlinjen och nätade distinkt efter gräset.

Sedan rundade J-Södra av med 4-1 och 5-1 innan mardrömmen var över för Grönvitt.

- Vi hade behövt 3-2 för att skapa någon form av match. Det hade inte varit speciellt rättvist men sett till matchens utgång hade vi behövt den energin.

- Vi försökte med de gör 4-1 på en försvarsmiss igen. Det är svårt att säga om vi rycker upp oss eller om J-Södra bara spelar av matchen. Men vi känner att vi är fokuserade och på så sätt lyfter vår insats en del i andra halvlekar.

Underkänt av VSK som nu är sist i superettan efter två förluster och målskillnaden 1-7.

- Klart att det är underkänt. Det finns mycket att ogilla med den här matchen och väldigt lite att gilla, sammanfattar tränare Granath.