Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nekades köpa cigaretter - tonåring visade vapen

Polisen fick vid 15.30-tiden på söndagseftermiddagen ett larm om att Skallbergets spel och Tobak på Emausgatan utsatts för ett rånförsök. (Uppdaterad 20.40)

-Nej, du är för ung för att köpa cigaretter, sa butiksinnehavaren.

-Då gör vi så här då, sa den unge, öppnade sin jacka och visade en pistol.

Det var strax före stängningsdag på söndagen som Skallbergets Spel och Tobak på Emausgatan utsattes för ett väpnat rånförsök.

-Han steg in i butiken och stod länge och tittade på godiset. Han var mycket ung, mellan 15 och 17 år. Behöver du hjälp, frågade jag. Nej, jag tittar bara, sa han.

Innehavaren av spelbutiken berättar för VLT om sin söndageftermiddag. Han är tagen av rånförsöket och vill inte ha sitt namn i tidningen.

Det var inga höjda röster, inga våldsamheter. Den unge som försökte råna till sig cigaretter var närmast tystlåten. Det var efter att han flera gånger bett om att få köpa cigaretter och lika många gånger fått förklaringen att man måste ha fyllt 18 som han bytte metod och drog ned dragkedjan på sin jacka.

– Det var en pistol. Jag såg den övre delen och det var metall, säger innehavaren.

-Då ringde jag polisen.

Blev du rädd?

-Ja lite. Men jag hade varit ännu räddare om jag hade varit ensam i butiken. Inte förrän jag började ringa polisen såg rånaren att jag hade en till kund därinne. Rånaren visade mig fingret och gick därifrån, över Bergslagsvägen mot Gideonsbergsskolan. Polisen kom mycket snabbt och hjälpte mig, säger innehavaren och reflekterar:

-Det är läskigt att så unga människor hotar med pistol. Vad hade han gjort om jag varit ensam i butiken?

Varken butiksinnehavaren eller polisen vet om vapnet var riktigt. Flera poliser med hundar sökte i området efter gärningsmannen, men utan resultat, uppger Petter Yderfors, befäl vid polisen i Västmanland.

En anmälan om försök till rån har upprättats. Polisen fortsatte jakten på gärningsmannen men sent på söndagskvällen var ännu ingen gripen för rånförsöket.