Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Netto öppnar fler butiker

Den danska matvarukedjan Netto siktar på att starta ytterligare tre butiker i Västerås. Tiina Härmälä spanar efter nya lägen.

I höstas slog man upp dörrarna till butikerna på Viksäng och Vetterslund. I december var det dags för butiken på Bangatan.

 – Jag kan tänka mig sex–sju butiker i Västerås. I Norrköping har vi sex, berättar Tiina Härmälä.

Hon har hand om kedjans etableringar i Mälardalen och Stockholm. Netto har 145 butiker i Sverige och räknar med att starta ytterligare minst 20 stycken i år. Sammanlagt har man cirka 1200 butiker i Tyskland, Danmark, Polen, England och Sverige.

Den fjärde butiken i Västerås lär bli i centrum. Man tittar på två olika lägen men Tiina Härmälä vill inte avslöja mer förrän avtal har skrivits.

 – Vi hoppas kunna öppna före sommaren, i maj–juni.

 Den femte butiken kan bli på Bjurhovda, öster om Konsumbutiken. Västerås stad har dock inte beslutat om man ska sälja marken.

Dessutom måste detaljplanen ändras. Tiina Härmälä siktar på en start till hösten.

Butiken blir likadan som på Bangatan. Ett tiotal personer kommer att anställas.

Kedjan är även intresserad av att bygga vid Hammarbyrampen, i hörnet vid Sigfrid Edströms gata. Även där måste detaljplanen ändras. Arkeo-logiska undersökningar kan också bli aktuella.

Netto vill helst bygga nytt men kan även tänka sig att ta över lokaler. En som är intressant är Konsumbutiken på Gryta, som ska läggas ned.