Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-veteran hotet mot VIK

I kväll får VIK Hockey se upp för en backbjässe med nästan 700 NHL-matcher i bagaget.

Det är omstart i allsvenskan klockan 19 i kväll. För VIK:s del innebär det bortamatch mot Södertälje SK.

En tuff uppgift. Inte minst med tanke på att SSK värvat den 36-årige 100-kilospjäsen Jason Strudwick, som spelade i Edmonton Oilers så sent som förra säsongen.

Backtuffingen Strudwick har tätat till Södertäljes defensiv och han tar även ansvar offensivt.

Nu ser han fram mot att lyfta SSK ytterligare i den allsvenska slutspurten.

- Det blir en väldigt spännande avslutning, det känns som att alla lag kan nå playoff. Men fokus måste vara på en match i taget, hela tiden, om vi ska nå dit. Väl i playoff blir det som i slutspelet, allt kan hända. Och ett slutspel är speciellt, det händer något med varje spelare då, säger Strudwick till LT.

Kanadensaren ser inte sig själv som någon slagskämpe, trots att han ofta fick ta den rollen i NHL. Han räknar alltså inte med att behöva markera sin närvaro med nävarna mot VIK i kväll.

- Jag tror inte att det blir något slagsmål för mig. Det är ingen bra idé att kasta handskarna, det är väldigt viktiga matcher nu och jag vill inte bli avstängd. Att vinna är det viktigaste. Men jag gillar inte tacklingar bakifrån eller liknande grejer.

Han varnar dock VIK och övriga spelare i allsvenskan från att försöka provocera fram ett slagsmål.

- Det skulle vara ett stort misstag för den motståndaren som slåss med mig. Han kommer nog att ångra det, säger Jason Strudwick till LT.