Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio västeråsare i kopplerihärva

I morgon avslutas rättegången mot den 39-årige sundsvallsbon som misstänkts ha sålt fem kvinnor, inklusive sin egen fru, till sammanlagt 411 män från hela Sverige. 12 av dem från Västmanland.

Annons

Kvinnorna har enligt åklagaren annonserats ut på internet där bland annat nio män från Västerås tog kontakt med 39-åringen. Han ska ha stämt träff med köparen och åkt tillsammans med kvinnorna till en plats i länet.

- Åldrarna på misstänkta från Västerås är i hela spektrat, från 20 till 60 år, säger Peter Eriksson på polisen i Västmanland.

Han har förhört några få av de misstänkta västeråsarna hittills på begäran av polismyndigheten i Jämtland, men alla 12 i hela länet ska höras.

- Några erkände direkt när vi hörde dem, säger Peter Eriksson.

De 12 männen från Västmanland kommer förmodligen åtalas i Östersund då det är deras ärende menar Peter Eriksson. Det vanligaste för en sexköpare är strafföreläggande.