Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobben för glasat mot Köpingsvägen

Det blir inga inglasade terrasser för dem som bor på översta våningen i stadsradhusen i hörnet mellan Valhallagatan och Köpingsvägen på Annedal.

Bostadsrättsföreningen Hyttan får nu nej på sin ansökan om bygglov för att glasa in uteplatserna högst upp i husen. Enligt stadsbyggnadskontoret vid Västerås stad skulle inglasningen förvanska husets karaktär och ge byggnaden ett alltför kompakt intryck ut mot Köpingsvägen.

I bostadsrättsföreningen ingår 22 hushåll och avslaget gäller sex lägenheter. Bostadsrättsföreningen har tidigare fått bygglov för att glasa in balkonger och uteplatser som inte vetter ut mot gatan.

Föreningen har ännu inte tagit ställning till om kommunens beslut ska överklagas till länsstyrelsen.

– Vi ska träffas och diskutera saken. Det är också en rättvisefråga. Vissa har fått glasa in och vissa får nu inte, säger Bengt-Åke Spohlander, ordförande i bostadsrättsföreningen Hyttan.