Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nödvändigt att planera nu för fler äldreboenden

Carin Lidman (S) hävdar i VLT den 12 maj att ett gruppboende lagts ned sedan Västeråsalliansen 2006 tog över ansvaret för äldrepolitiken i Västerås. Det är sant, men viktigare är att mångdubbelt fler platser på äldreboenden har tillförts.

Sedan den 1 november 2006, när Socialdemokraterna fick lämna över ansvaret har, nedläggningen av nio platser inräknad, ungefär 100 platser på äldreboenden tillförts. Genom tillskottet finns sedan 2008 ingen kö till äldreboenden. Tillskottet på 100 äldreboendeplatser med Västeråsalliansen vid styret ska jämföras med tiden 2002–2006 då Socialdemokraterna styrde. Då lade Västerås ned inte mindre än 200 äldreboendeplatser.

Lidman har alldeles rätt i att det nu måste påbörjas planering av nya äldreboenden. Men vem är mest trovärdig? Den som lägger ner 200 äldreboenden (S) eller den som leder arbetet med att öka antalet äldeboenden (FP)?

Bengt-Åke Nilsson (FP)

ordförande i äldrenämnden, Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel