Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biffupplevelsen som lovas uteblir

Jensen’s Bøfhus i Västerås håller inte längre vad konceptet utlovar. Menyn är sig lik men köket verkar inte hålla koll på stekningsgraderna av köttet och servicen är sämre än någonsin.

Annons
Besvikelse. Det är en besviken testpatrull som går hem från restaurangbesöket på Jensen's Bøfhus.

Sedan Krogkollens första besök har det bara blivit sämre och sämre.

Det är ju lite tråkigt att Jensen’s inte håller måttet. En bra köttrestaurang med kött i olika varianter och till rimliga priser är ju ett välkommet inslag i krogutbudet i Västerås.

Jensen’s i Västerås är inrett som Jensens på andra platser, frågan är väl om servicen är lika dålig överallt. Personalen säger inte hej och välkommen när vi kommer, de pratar i telefon medan man visar oss till bordet och man är inte särskilt intresserad av att ta upp beställningen.

Restaurangens meny är en provkarta på mat av halvfabrikat. Mycket smakar helt okej och det är exakt samma mat man bjuds på oavsett vilken stad man befinner sig i.

Förrättsalternativen är goda och det mesta passar bra till en kall öl. Är man fler vid bordet kan man med fördel beställa in ”Jensen’s favoritkorg” där man själv plockar ihop snacks, som till exempel kycklingvingar, lökringar och mozzarellasticks.

Här finns även en traditionell räkcocktail, nachos med tillbehör och vitlöksbröd. För den som önskar går det att plocka ihop en förrättssallad från salladsbaren.

Krogkollen testar olika varianter av kött. Samtliga köttbitar kommer in med fel stekningsgrad och tillbehören är rent usla – urvattnade frysta grönsaker och lite ljummen sås i en skål.

Det är dessutom i stort sett samma tillbehör till alla varmrätter. För den som inte vill ha kött finns några kycklingalternativ.

En nyhet på menyn är en variant av pulled pork, en pulled porkburgare med traditionella hamburgertillbehör. En god idé men tyvärr har hela anrättningen dränkts i hickory och Krogkollen imponeras inte det minsta.

Desserterna är goda och gott, rykande hett kaffe ingår till samtliga.

Den med barnasinnet i behåll skuttar glatt till glassbaren där man skapar sin egen glassbägare med mjukglass och ett urval av ett tjugotal olika tillbehör. Den som föredrar att sitta kvar vid bordet kan ta in till exempel en våffla med tillbehör, cheescake eller cholkadmousse.

Det är desserterna som gör bäst intryck men den genomgående dåliga servicen förtar intrycket. Det är en besviken Krogkoll som går hem från restaurangen. Den som vill ha en ”biff-upplevelse i världsklass” – som hemsidan lovar – får gå någon annanstans än till Jensen’s Bøfhus i Västerås.

Jensens Böfhus

Krogkollen - Jensen’s Bøfhus

Gallerian 36

Atmosfär 3/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 4/10

Dessert 3/5

Betjäning 2/5

Summa: 15/30=Två gafflar

BETYG: Två gafflar av fem möjliga

Prisläget på Jensen’s Bøfhus

Förrätter:24–94 kronor

Varmrätter:89–289 kronor

Efterrätter:59–69 kronor

Mer läsning

Annons