Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bli dansare i Melodifestivalen

Är du bra på att dansa, klarar press och kan hålla dig för skratt? Då kan det vara just du som får dansa i Melodifestivalen. På lördag har Linda Hemrell audition i Skrapan.

Annons
Om du vill dansa i Meldifestivalen kan du delta i auditionen i helgen.

Tidigare i vintras avslöjade spanonline.se att västeråsdansaren och koreografen Linda Hemrell ska koreografera ett dansnummer till Melodifestivalen. I morgon börja leta efter dansare och helst av allt vill hon ha västeråsare.

-Jag vill visa att vi kan.

De som söker måste kunna dansa och vara över 16 år gamla. Sen är de bra om de känner till hiphop och raggaton-dans eftersom det är i de stilarna numret kommer vara.

-Men man måste inte gå på en dansskola, bara vara en bra dansare.

I den första omgången hoppas Linda och hennes jury kunna hitta 20 dansare för att kunna välja ut de tre som ska medverka i Melodifestivalen.

Varför har ni er audition i en galleria?

-Vi går ut hårt. Om de klarar av att dansa i Skrapan när folk tittar på så kommer de nog klara av Melodifestivalen också.

Vad tittar du efter på en audition?

-Att de har utstrålning och är disciplinerade, de som är fnissiga och inte har mognat faller bort, det är därför vi sätter press på dem.

Om man blir en av de tre utvalda dansarna är det en intensiv period som väntar.

-Det blir träning mer eller mindre hela januari. Så man måste ha en hel del tid över för att träna, väl på scen i Melodifestivalen får det inte gå fel.

Auditionen börjar med registrering klockan 11, därefter lär Linda ut en koreografi som de tävlande sedan ska visa upp. Det beräknas hålla på till klockan 13 beroende på hur många som anmäler sig.

Jenny Karlsson

Mer läsning

Annons