Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cityfestivalen inför inträdesavgift

Nästa vecka anordnas Västerås Cityfestival. Nytt för i år är en inträdesavgift på 20 kronor för dem som vill se de stora artisterna på Stora scenen.

Annons
Snart dags för festival. Västerås Cityfestival hålls i slutet av nästa vecka. På grund av den ekonomiska krisen har flera av festivalens samarbetspartners hoppat av arrangemanget, och nu måste man börja ta betalt av publiken för att kunna betala artisterna.

På torsdag den 25 juni är det återigen dags för Västerås egna festival att dra i gång. Nytt för i år är att festivalen flyttat tillbaks till centrum, därmed det nya namnet Västerås Cityfestival i stället för Västerås Mälarveckor Festival. I år anordnas festivalen dessutom någon vecka senare än tidigare. Som följ av det blir det ingen Allsångskväll med Västerås Sinfonietta.

– Det är tråkigt eftersom vi haft det i fyra år, men eftersom det blev senare kunde inte Sinfoniettan. Men vi hoppas på det till nästa år, säger Jenny Hahre, projektledare för Västerås Cityfestival.

En annan nyhet för årets festival är att publiken som vill se artisterna som uppträder på Stora scenen (Fiskartorget) under fredag och lördag kväll får betala en entréavgift på 20 kronor.

– Det är flera av festivalens samarbetspartners som valt att hoppa av på grund av finanskrisen, tyvärr. Men vi ville ge västeråsarna en bra line up av artister i alla fall och för att klara av det tar vi en symbolisk avgift på 20 kronor. Det är helt enkelt för att vi ska ha råd, förklarar Jenny Hahre.

Jenny Hahre tror att de skulle kunna ta en ännu högre avgift för inträdet, likt många andra cityfestivaler som arrangeras i större städer, men hon menar att det är viktigt för Västerås Cityfestival att summan inte blir allt för kännbar för publiken.

– Jag tror inte att vi kommer förlora besökare på grund av det här, det handlar som sagt bara om 20 kronor. Vi hoppas att folk förstår och stöttar, allt annat på festivalen är ju gratis.

Hur många besökare räknar ni med i år?

– Vi har faktiskt inte satt något mål för det men vi skulle bli jättenöjda om det kom runt 200 000 besökare under de tre dagarna, avslutar Jenny Hahre.

Mer läsning

Annons