Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De showar om kärlek och Gud

På söndagen bjuds västeråsarna både på sång, musik och humor när Viba Femba + Ulla Skoog = sant, en både allvarlig och humoristisk show, kommer till stan.
- På scenen löser man inga världsproblem, men man kan snudda vid dem och öppna för nya perspektiv, säger Peter Boivie i Viba Femba.

Annons

Vokalgruppen Viba Femba och tusenkonstnären Ulla Skoog jobbade tillsammans för första gången för åtta år sedan, då Ulla regisserade dem i showen Bubka. Sedan dess har det alltid funnits en inneboende längtan från båda sidor att jobba tillsammans igen och därför ger de sig ut på turné med showen Viba Femba + Ulla Skoog = sant.

Showen turnerar just nu mellan konserthus i landet och stannar på söndag kväll på Västerås Konserthus. Att spela på just konserthus är ett medvetet val från både Viba Femba och Ulla Skoog. Peter Boivie i Viba Femba berättar varför.

-Vi har valt att göra showen i konserthus för att man får en helt annan ingång än på teatrar, där finns det en inbyggd pretention.

Showen börjar som en konsert och går mer och mer över i en humorakt med sketcher. Temat är mångfacetterat och handlar bland annat om kärlek och vem Gud är.

-Allt är humoristiskt speglat trots att det är allvarliga ämnen. På scenen löser man inga världsproblem, men man kan snudda vid dem och öppna för nya perspektiv, säger Peter.

Varför är ni en så bra kombination med Ulla?

-För att hon gillar vår humor och gillar att jobba med oss. Vi har så annorlunda musikreferenser och det gör att vi får mycket input av att jobba med henne.

Ulla Skoog är för de flesta mest känd som komiker och skådespelare och hon har hjälpt Viba Femba med att förse dem med sketcher till showen. Men hon sjunger också och i Viba Femba + Ulla Skoog = sant är det just sin sångtalang som Ulla visar upp.

-Det är jätteroligt, men jag har ingen aning om hur bra jag är. Jag har sjungit mycket, men det är alltid nervöst. Om man kommer av sig när man pratar går det alltid att hitta tråden igen, men så är det inte om man sjunger, för musikerna fortsätter ju spela. Speciellt jobbigt är det om sången är allvarlig.

Är du mycket nervös?

-Alltid! Helst skulle jag vilja jobba i en affär. Jag trodde att jag skulle bli mindre nervös med åren, men det blir bara värre. Jag är mest nervös innan, men när man väl kommer upp och får kontakt med publiken känns allt okej igen. Att möta publiken är som ett två timmar långt kärleksmöte som man kan lämna utan att ha något ansvar för, det är skönt.

Jenny Karlsson

Mer läsning

Annons