Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltävling 3 i Melodifestivalen - Västeråsaren kan skrälla i brokig artistmix med bidrag som spretar

Artikel 16 av 43
Melodifestivalen 2017
Visa alla artiklar

Pojkpop varvas med energipiller, countrytoner, boogie-blues och – som sig bör – äkta schlager. Återigen laddar ett spretigt startfält inför en deltävling i Melodifestivalen – det gäller såväl låtar som artister.

Annons

Två soloartister som inte nådde hela vägen i fjol vinkar redan hej till en av årets deltävlingar i Melodifestivalen: Robin Bengtsson, som nosade på topp 5-skiktet i finalen, och Krista Siegfrids som oftast lyckas trollbinda många schlagerälskare, tävlar i Växjö.

Siegfrids håller sig kvar i schlagerspåret med sin ”Snurra min jord”, men det kan liksom i fjol bli svårt för henne att ta sig vidare från deltävlingen eftersom ett gäng farliga konkurrenter lurar runt hörnet.

Bengtsson seglade upp som en snackis under förra årets turné, men fick nöja sig med en femteplats för sin melankoliska ballad ”Constellation prize".

Robin Bengtsson nosade på topp 5-skiktet i finalen förra året.

Då klistrade sig låten snabbt fast i mångas huvuden, och det framgångsrika receptet upprepar han genom att återigen satsa på en stark refräng fast i ett högre tempo. Det här kan förhöjas ytterligare om Bengtsson bjuder på ett maffigt scenframträdande på lördag.

I Växjö flyttar också cover-artister från Youtube till Melloscenen. Popduon Bella & Filippa – som blev bonussyskon 2012 och började ladda upp covers på nätet – skjuter in countrytoner med influenser som påminner om First Aid Kit i låten "Crucified".

Men som debutant rycker Anton Hagman ännu mer tag i publiken med hjälp av bidraget "Kiss you goodbye" – med en lika catchy refräng som titeln ger sken av. Han har tolkat hits av popstjärnor som Shawn Mendes, som är en tydlig inspiratör för Hagman själv. Han seglar upp som en debutant med skrällvarning.

Läs mer: Oddset inför Mello – västeråsaren Anton Hagman går till Andra chansen

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund: Västeråsartisten krasslig inför Mellodebuten: "Självklart är det jobbigt att bli sjuk inför ett så viktigt framträdande"

Debutanten Jasmine Kara är näst på tur och satsar på klubbig pop och slagkraftig refräng i tävlingsbidraget "Gravity", men vid en första tjuvlyssning för presskåren sätter den sig inte lika starkt som andra debutanters låtar.

Jasmine Kara satsar på klubbig pop.

Publikfenomenet FO&O kan luta sig mot många appröstande fans, och försöker göra pojkbandspop lite rockigare med igenkänningar från 90-talets pojkband.

Med en parafras på klassikern ”Varm korv boogie” spolar veteranen Owe Thörnqvist, som tidigare skrivit låtar till Melodifestivalen men aldrig tävlat som artist, tillbaka bandet till 1950-talet. Han sjunger om en varmkorvgubbe som hade låda på magen, och gör det på sitt eget boogie-blues-rockabillyaktiga sätt. Thörnqvist planerar att dra med sig publiken i texten, och visst lär det framkalla såväl glädje som bugg framför vissa tv-apparater.

FAKTA: STARTFÄLTET I VÄXJÖ

1. Robin Bengtsson: "I can’t go on"

Repetition med bidrag 1, Robin Bengtsson – I Can’t Go On inför Melodifestivalens tredje deltävling.

2. Krista Siegfrids: "Snurra min jord"

Bidrag 2, Krista Siegfrids –

3. Anton Hagman: "Kiss you goodbye"

Repetition med bidrag 3, Anton Hagman – Kiss You Goodbye inför Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö på lördag den 18 februari.

4. Jasmine Kara: "Gravity"

Repetition med bidrag 4, Jasmine Karas

5. Owe Thörnqvist: "Boogieman blues"

Owe Thörnqvist tävlar på lördag i Melodifestivalen.

6. Bella & Filippa: "Crucified"

Bella & Filippa framför bidraget

7: Felix, Oscar & Omar / FO&O: "Gotta thing about you"

Erfarna flickidolerna Felix, Oscar & Omar, numera under namnet FO&O tävlar med låtern
Alla artiklar i
Melodifestivalen 2017
Annons