Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sportig bar med hög potential

Den nya sportbaren på Stora gatan har potential att bli en bra och populär sportbar. Maten är lagom Amerikainfluerad och miljön är öppen och ljus och rymmer mängder av gigantiska tv-skärmar. Tyvärr är servicen absolut sämsta tänkbara.

Annons
Klassisk sportbar. De stora tv-skärmarna är ett måste i en sportbar. Foto: Rune Jensen

I gatuplan finns en lite mindre bar men det är när man kommer upp för den breda trappan som man upplever den riktiga sportbarskänslan. Här finns en lång bar, öppet kök och som sagt gigantiska skärmar med idrott. Menyn har ett klassiskt sportbarkoncept med både enklare och lite mer exklusiva rätter. Man kan till exempel dela på en bricka med ölkorvar, ost, chips och annat smått och gott eller beställa in en korg med tunna, spröda nachos.

Krogkollen provar både lyxigare och enklare rätter och konstaterar att det är Amerikainfluerat, ganska gott men inte särskilt spännande.

Bästa förrätten är quesadillas med salsa, gräddfil och guacamole. Salsan är ganska god men guacamolen smakar enkelt halvfabrikat. Samma guacamole dyker även upp som tillbehör på tre andra rätter på menyn.

De krispiga kycklingvingarna är riktigt smarriga och absolut något att rekommendera för den som vill ha någonting enklare till ölen.

Dyraste förrätten är en carpaccio på rökt lax. Den serveras med citronolja, rostade pinjenötter, parmesan och ruccola. Lite för mycket av lite för tjocka skivor rökt lax imponerar inte på Krogkollen och det sammantagna intrycket av förrätterna är godkänt men inte mer.

Önskar man sig en smarrig burgare beställer man med fördel ”the Allstar burger” som är en riktigt bra burgare med goda tillbehör. Här finns också smakrika ”Garlic pepper burger” samt burgare av både lax och kyckling.

Dyrast på menyn är en ”Touchdown peppersteak” för 279 kronor, oxfilé med pepparsås och bakpotatis. Den är god men ganska enkel och definitivt inte prisvärd.

Kvällens bottennapp är pastan – ”pasta pomodoro”. Överkokt pasta i vattnig halvfabrikatssås gör ingen människa glad, tvärtom – smaklöst och riktigt uselt.

Dessertutbudet är inte heller mycket att skryta om. En torr och lite stabbig cheesecake, en gigantisk milkshake, en kula glass med chokladsås och en gummiaktig pannacotta är vad som erbjuds. Milkshaken är god men servitrisen har ingen koll på vilken smak hon serverar. Glassen är också god men det är dyrt med 69 kronor för en enda kula glass.

Personalen bjuder faktiskt under hela kvällen på sämsta tänkbara service. Det är inte bara det att vi känner oss bortglömda och ignorerade eller att det är obegripligt långa väntetider utan även det att personalen är både okunnig och oengagerad. Det är inte okej att inte kunna rekommendera ett gott öl med svaret att man inte gillar öl. Det är heller inte okej att bli sur på gästerna när man får ett ärligt svar på slentrianfrågan ”smakarebra?”. Vill man att gästerna ska återkomma måste man skärpa sig rejält.

Det är miljön inne på sportbaren som gör att man ändå trivs. Det är öppet, sportigt, nytt, fräscht och lite lagom bullrigt. Allstar är kanske ingen restaurang för en romantisk middag men kanske ett ställe att ses på med sina sportiga vänner.

Allstar ligger i Punkt med ingång från Stora gatan.

Allstar

Stora gatan 7

Atmosfär 4/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 5/10

Dessert 2/5

Betjäning 1/5

15 poäng = Två gafflar

Betyg: Två gafflar av fem möjliga

Mer läsning

Annons