Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkelt och ”grabbigt”

Att västeråsarna söker sig till nyöppnade Slow Down har sannolikt inte med maten att göra. Allt på menyn består i stort sett bara av halvfabrikat.

Annons
Restaurang Slow Down.

Men det finns någonting som lockar. En grabbig atmosfär med sport-tv på stora skärmar och ett enormt utbud av ölsorter. Västerås har fått ett nytt vattenhål.

När vi väl lyckats tränga oss fram till ett bord i den bullriga lokalen konstaterar vi att menyn är enkel – men ölrik.

Förrätterna består av det gamla vanliga Västeråsutbudet som toast Skagen, vitlöksbröd och enklare snacks. Snackskorgen är friterade plockrätter som lökringar, jalapenos och små kycklongspett. Enkelt, och lite flottigt, men den kalla såsen till är helt okej och smakrik. Även toast Skagen är okej – om än i enklaste laget med färdig röra och en liten klick stenbitsrom. Trista är vitlöksbröden som servers helt utan smak eller finess.

Varmrätterna ger intryck av vägkrog. Här blandas olika friterade rätter med hamburgare och pasta. Den friterade rödspättan med remouladsås är helt utan smak, likaså Wienerschnitzeln som serveras med kall bearnaisesås och ett berg av pommes frites. Schnitzelns rätta tillbehör finns dock med– citron, kapris och sardeller.

Oxfilé ”black and white” är en tragisk anrättning med kalla såser och två riktigt trista köttbitar. Om det är oxfilé över huvud taget är svårt att avgöra, köttbitarna är både utbankade, torra och genomstekta.

Slow Down har flera varianter av hamburgare på menyn. Man kan välja utifrån tycke och smak. Gott, men inte så fantasifullt. Möjligtvis kan hamburgarna ses som ett prisvärt alternativ då man får mycket mat för en relativt billig penning.

Dessertutbudet är enklast möjliga – camembert, hjortron, vaniljglass och chokladsås i lite olika kombinationer samt tiramisu och husets paj. Hjortronen kommer in kalla till både camembert och vaniljglass. Tiramisun är god, om än inte hemlagad. Det är uppenbart att det inte är desserterna som haft högsta prioritet när man skrivit menyn på Slow Down.

Servitriserna pinnar på och gör så gott de kan men tyvärr kan de inte hantverket, det blir virrigt och slafsigt och det hjälper inte med rara leenden. Dessutom är lokalen bullrig och hela miljön känns stressig och inte avslappnad. Slow Down är möjligtvis ett hak för en öl och en hamburgare men det är definitiv inte ett ställe att gå till om man vill njuta av en trerättersmiddag i lugn och ro.

7 förrätter 32–79 kronor

38 huvudrätter 89–189 kronor

5 efterrätter 55–79 kronor

BETYG

Betyg: 2 av 5 gafflar

Mer läsning

Annons