Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkelt, pubbigt och rustikt

Konceptkrogen Harrys håller stilen. Här serveras god mat, atmosfären är trivsam och priserna helt okej. Sen krogkollens förra besök har inte mycket förändrats, möjligtvis att menyn är lite mer genomtänkt.

Annons

Till Harrys går man om man vill se och synas, ta en öl i goda vänners lag eller äta en bit mat i all enkelhet.

Personalen är trevlig och fixar bord efter önskemål till både stora och små sällskap. Inredningen ser ut som den gör på Harrys runt om i Sverige – enkelt, pubbigt och rustikt. På Västerås-Harrys blir miljön markant mysigare så här års när den stora verandan är på plats.

Menyn är snarlik andra pubmenyer. Här finns heta kycklingvingar, vitlöksbröd och några varianter av hamburgertallrik. Det går även att plocka ihop en mer klassisk trerättersmiddag för den som önskar.

Bland de klassiska rätterna återfinns Croque Monsieur, Clubsandwich, gravad lax med dillstuvad potatis och Caesarsallad. Till klassikerna räknar man även in olika varianter av hamburgertallrik, bbq-glaserade revbenspjäll och Buffalo wings – heta kycklingvingar slungade i tigersås. Hamburgertallriken är alltid god på Harrys. Man får in en välgrillad hamburgare med mycket tillbehör – både grönsaker, gurkstavar, coleslaw och pommes frites ingår.

Krogkollen siktar in sig på en trerätters à la carte-middag och blir varken överraskade eller besvikna. Nivån på Harrys är jämn, om än inte särskilt hög. Prioriteringen ligger inte på matsidan. Räknar man bort pubrätterna erbjuder Harrys några enklare varianter av förrätt. Här finns gott om bröd, både i form av vitlöksbröd eller bruchetta, fänkålsoppa med grillat bröd eller toast Skagen. Dessutom finns ostgratinerade nachos i både liten och stor korg.

Den mest ambitiösa förrätten är Sverigeplankan – lufttorkad skinka, lammkorv, rödbetor med parmesankräm och en minivariant av toast Skagen. Ett riktigt bra förrättsalternativ. Gott och väl värt sina 139 kronor.

Förutom att köket har svårt att klara av att servera köttet i rätt stekningsgrad ger varmrätterna ett ganska bra intryck. Här finns biff, kalv, gös och entrecote. Det är gott men här finns ingenting som varken överraskar eller imponerar. Biff med rödvinssky, kryddsmör och pommes frites är gott precis som entrecote med getostgratinerad tomat, tzatziki och potatisklyftor. Entrecoten hade en trist, lite fadd smak men det kanske var en engångshändelse.

Bland lite enklare dessertet som glass och pannacotta erbjuder Harrys en dessert som sticker ut – Tobleronefondue. Smält Toblerone, sparsamt smaksatt med rom, kommer in tillsammans med marshmallows och portionsbitar av färsk frukt som sedan kan doppas i chokladen. Riktigt gott, men det samlade betyget blir ändå inte mer än en tre eftersom övriga desserter är fantasilösa och lite småtrista.

På Harrys vet man vad man får. Vill man bli kulinariskt överraskad får man gå någon annanstans men vill man äta gott och lite enklare, ta en öl och titta på folklivet är Harrys ett bra alternativ, inte minst så här års när man erbjuder både kvällssol och en härlig utsikt mot Stora torget.

Spans betyg

Atmosfär 3/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 6/10

Dessert 3/5

Betjäning 4/5

Summa: 19 - Tre gafflar

1 gaffel: 1-10 p

2 gafflar: 11-17 p

3 gafflar: 18-22 p

4 gafflar: 23-27 p

5 gafflar: 28-30 p

Prisläget

3 förrätter 62–95 kronor

7 aptitretare 47–139 kronor

7 klassiska rätter 110–172 kronor

4 Harrys klassiker 143–172 kronor

5 varmrätter 137–245 kronor

4 efterrätter 19–95 kronor

www.harryspubar.se

Mer läsning

Annons