Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ess i rockärmen

Trots att Henrik Dorsin är underhållare kan han driva med sitt eget yrke. På torsdag gör han det på Konserthuset.

Annons

I showen Godkänd kvalitetsunderhållning vill Henrik Dorsin driva med konventionerna inom svensk underhållning. I föredragsform går han igenom opera, humor, musikal, rock med mera och ironiserar över det han upplever som en standardisering och fackindelning av olika underhållningsformer.

-Jag tror inte på det, att allt måste kunna delas in i ett fack, säger han.

Själv är han öppen för all humor och vill inte döma ut något.

-Det spelar ingen roll om det är stå upp eller buskis, bara det är bra och har intelligens.

Henrik säger att han försöker roa publiken på flera plan. Att det ska finnas något för alla i hans show, utan att han för den sakens skull måste anpassa sig efter publiken.

-Jag litar på att publiken förstår också smala referenser. Men om det är så att bara en person skrattar åt något så finns det ändå något som gör att alla skrattar. Gör publiken det kan man kosta på sig att vara smal ibland.

På scenen i kväll har Henrik med sig en hel ensemble av musiker samt Grotescokompisen Micke Lindgren. Det är precis så Henrik vill ha humor, en ensemble som skriver tillsammans och jobbar i flera forum.

Han hoppas att hans show på Konserthuset ska roa så många som möjligt och han tycker att det är på scen som han kommer bäst till sin rätt.

-Jag blandar sång och prat, fast jag sjungit mycket blir folk förvånade att jag kan. Det är alltid bra att ha ett ess i rockärmen.

Jenny Karlsson

Mer läsning

Annons