Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiva viner till Varda

Restaurang Varda har tilldelats äran att servera Jacob's Creeks exklusiva viner - den så kallade Heritage Collection. Bara tio restauranger har valts ut i Sverige. Jacob's Creek har valt ut krogar som är familjära, personliga och gärna till och med barnvänliga.

Annons
De exklusiva vinerna i Heritage Collection kommer att säljas på Varda. Restaurangen är en av bara tio krogar i Sverige som har förärats att servera vinerna.

Vanligtvis är det gastronomkrogar med stjärnor i Guide Michelin som brukar ta hand om de mest exklusiva vinerna. Men en undersökning som Jacob's Creek har gjort visar att svenskarna hellre väljer mysiga kvarterskrogar med avslappnad stämning och vänligt bemötande.

- Vi har i första hand valt krogar som är väldigt gästvänliga och gärna har lite hemma-hos-känsla. Det tycker vi att Varda representerar, säger Pauline Nåsén på Pernod Ricard Sweden, företaget som säljer Jacob's Creek i Sverige.

De exklusiva vinerna i Heritage kollektionen finns bara i en mycket begränsad upplaga, bara 240 flaskor kommer att säljas i Sverige.

- Det känns hedrande att bli utvald, oerhört hedrande, säger Mikael Atterklint på Varda.

Phillip Laffer, vinmakare hos Jacob's Creek, beökte Varda förra året och presenterade vinkollektionen. Varda föll honom uppenbarligen i smaken och nu är restaurangen den enda utanför Stockholm som fått äran att sälja vinerna,

Erik Sidung

Mer läsning

Annons