Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusivt på Culturen

Sveriges mest erkända festfixare, Micael Bindefeld, ställer ut sina inbjudningskort på Culturen.

Annons
En av Micael Bindefelds favoriter bland inbjudningskorten är ett i fuskgräs.

Bindefelds Bästa Brev heter utställningen på Culturen i Västerås, som kan ses fram till och med den 27 april. En utställning med några av de eleganta och kreativa inbjudningskorten som Bindefeld gjort under sina många år som professionell festfixare. På Culturen får man se inbjudningar gjorda av allt från damstrumpor, glas, sand, fjädrar, resenblad och sammet. Han är känd för sitt nytänkande, sin storslagenhet och seriositet då han satt sitt signum på hundratals fester. Och enligt Micael Bindefeld börjar festen redan vid inbjudningskortet.

- Mina gäster är väldigt attraktiva gäster som får mycket inbjudningar, då gäller det att komma med något som sticker ut bland allt annat på hallmattan, det där lilla extra så att gästen känner sig utvald, förklarar Micael Bindefeld.

Han berättar att han och hans företag lägger ned väldigt mycket tid och budget på inbjudningskorten. Det dyraste han gjort är ett kort som kostade 150 kronor styck att göra.

-Det är ett fantastiskt sätt att kommunicera på.

Vad är trenden inom inbjudningskort just nu?

- Lite grövre papper, boxar, kartonger och returpapper. Sedan går det även trender i ordval och hur man formulerar sig, innehållet i inbjudan är viktigt.

Vad tycker du om att fler och fler skickar sina inbjudningar via e-post eller sms?

- Tråkigt! Med en dåres envishet predikar jag för hur viktigt det är med det fysiska. Men det där är ju lite till min fördel, det är ju inte lika många som får hem inbjudningskort med posten i dag.

Premiärmingel

Micke Reuter, Västerås:

- Det är jättekul att det han gjort, det ligger väldigt nära konsten. Han har ju gjort så mycket inbjudningskort, jag har inte varit på riktigt alla fester, haha!

Jonas Silverbrand, Stockholm och Malin Hallin, Västerås:

- Det är jättetrevligt!

Petra och Patrik Jablonski:

- Det är jättetrevligt, en trevlig utställning. Det är instressant att se hur Bindefeld använder språket på sina inbjudningskort, säger Petra.

- Han lämnar inget till slumpen, han har ett otroligt sinne för kombinationer och färger, säger Peter.

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons