Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färjan-Håkan vet vem du är

I kväll gästar dokusåpakungen Håkan Hallin, från Kanal 5:s Färjan, baren på Silk. Trots att han börjat få nog av att kändislivet tagit över på hans arbetsplats. "I lördags gick jag in i väggen (läs förra lördagen). Jag klarade inte av det, jag har blivit en produkt", berättar Håkan på telefon.

Annons
I kväll gästar Håkan från tv-serien Färjan Silk.

Han r på väg ombord på sin arbetsplats - en Viking Line-färja där han arbetar som bartender. Under hösten har Kanal 5 sänt en dokusåpa om livet på färjan, där Håkan blivit populär bland tv-tittarna. Vilket nu lett till en mindre kaos för Håkan.

- Det blir för mycket folk runt mig, jag kan inte genomföra mitt jobb samtidigt som jag ska skriva autografer och prata med folk som rycker i en. Jag var helt enkelt tvungen att lämna baren, det tog för mycket på krafterna och på psyket, berättar Håkan.

Men Håkan tror att situationen kommer att lugna ned sig bara han får lite semester, vilket han får om bara några dagar. För livet som bartender trivs han med, han har jobbat med det

i 20 år och dessutom deltagit i dokusåpan Baren, som sändes på TV3 för drygt 10 år sedan.

- Det är annorluda att vara med i tv den här gången. Färjan är ju äkta, det är ju mitt jobb. Men i Baren var det mer uppgjort, någon kunde liksom säga till en att "säg håll käften till den där killen så filmar vi".

Du verkar trivas i rampljuset, trots allt?

- Jag trivs så länge jag kan leverera något men ibland kan det bli lite för mycket.

Varför tror du att du blivit så populär bland tv-tittarna?

- Jag vet faktiskt inte. Det händer mycket i min bar och så kanske jag är lite mer frispråkig än andra. Jag ångrar ingenting jag har sagt men i bland kanske jag borde ha formulerat mig annorlunda, men det är sådant som händer.

I Baren var du ju väldigt frispråkig, om framförallt sex, vad säger du om det i dag?

- Det är verkligen ingenting jag är stolt över men det är tio år sedan, jag har mognat och blivit äldre, jag känner mig klar med hela den grejen.

Du måste få mycket ragg på färjan?

- Alltså, de raggar inte direkt. De flesta är bara glada och flörtar lite, de vill ha en kram och ta en bild med

mobilen och sedan är det klart. Jag brukar vara noga med att markera att jag är där för att göra mitt jobb. Vad ska jag med deras hyttnummer till, liksom? Jag är mätt på det där, det

rinner bara av mig.

Vad är den vanligaste beställningen du får i din bar på färjan?

- På vardagar är det mycket pensionärer så då blir det mycket rabattkupongs-drinkar: Bombay med Tonic eller Irish coffee. På helgerna är det mycket Vodka Redbull, Jäger Redbull, Razer och Champagne.

Vad är din egen specialitet som ni erbjuder?

- Det är en drink med Koskenkorva, lime, Blueberry vodka, krossad is och Sprite. Fräscht!

Vad beställer du själv i baren?

- Jameson och cola.

Kan du se på en person vad denne ska betälla och kan du avgöra hur en person är beroende på vad de beställer för något i baren?

- Ja, det kan jag. Man lär sig att se sådant när man jobbat så länge med det här.

Vad tror du att Carolina Gynning beställer i baren?

- Om hon har med sig sällskap så tror jag att hon dricker champagne, men är hon ute för att festa så tror jag att hon beställer Redbull vodka. På sommaren dricker hon nog rosévin och Fanta.

Och Kristian Luuk?

- Han börjar nog med flasköl, sedan Captain Morgan och cola.

Helena Bergström?

- Jag tror faktiskt att hon gillar att dricka rött vin.

Fredrik Reinfeldt?

- Han är typisk en sådan som dricker en rökig whisky. Eller Vodka tonic.

Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons