Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip Hammar blir partisk fotbollskommentator – för Malmö FF

När Malmö FF tar emot Hammarby IF i fotbollsallsvenskan söndagen den 17 september kan alla fans för Skånelaget via Facebook följa matchen genom ett helt partiskt referat med Filip Hammar bakom mikrofonen.

Annons

Filip Hammar och Magnus Carlson.

Alla Hammarbyfans kan välja sitt eget referat och höra artisten Magnus Carlson, från Weeping Willows, kommentera helt partiskt för sitt favoritlag.

Kommentatorsproffset Bosse Petersson kommer att kommentera mer neutralt med ett oavgjort resultat som utgångspunkt.

Bakom satsningen står Svenska Spels Oddset – sändningen sänds på Oddsets Facebook-sida. Matchstart är söndag den 17september klockan 17:30.

Filip Hammar är ett inbitet Malmö FF-fan sedan länge.

– Malmö FF är min stora passion i livet och när jag bor utomlands så är di himmelsblå definitivt en av de starkaste kopplingarna jag har till Sverige. Att nu få äran att fullständigt partiskt kommentera en match ska bli lika roligt som att fira årets SM-guld, säger Filip Hammar, i ett pressmeddelande.

– Vad kul det ska bli att kommentera när Rosenberg stänker dit några kassar och Malmö FF plockar tre pinnar!

Magnus Carlson har inte oväntat en motsatt åsikt:

– Att följa Hammarby har sedan år 1976 varit en naturlig del av mitt liv och jag försöker se alla matcher på plats eller via TV. Att nu få kommentera en match ska bli väldigt skoj, speciellt eftersom jag tar med Hammarbylegendaren och min stora ungdomsidol Klasse Johansson som bisittare. Dessutom är matchen ett av säsongens prestigemöten och man vill alltid spöa MFF, det är sedan gammalt, säger Magnus Carlson.

Bosse Petersson ser också fram mot det annorlunda kommentatorsuppdraget:

– Det här är en rolig idé och blir ett nytt sätt för mig att kommentera. Jag önskar helst att domaren blåser av matchen direkt, annars kommer jag att heja på spel i mittplan och många och långa avbrott i form av inkast, hörnor och byten. Vi får se om jag även byter sida om ett av lagen gör mål. För det viktigaste är att matchen slutar oavgjort, säger Bosse Petersson.

Mer läsning

Annons