Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galans pappa: De gör city levande

Förra året tog Västeråsföretaget Event Media, som bland annat gör livsstilsmagasinet Style, initiativet till en gala där aktörer i centrala Västerås skulle få glänsa för en kväll.

Annons
Conny Carlsson hyllar pristagarna:

Här belönades stans bästa restauranger, kaféer, salonger, handlare och arrangörer för deras prestationer genom året. En fullsatt festkväll som uppskattades av både branschen och publiken.

- Guldstänk finns ju sedan länge, men de riktar sig till företagare och entreprenörer medan vi med Style Awards vill uppmärksamma och ge en klapp på axeln till alla de som gör city levande varje dag, säger Conny Carlsson, ansvarig utgivare och marknadsansvarig på Style.

- Det här är människor som jobbar långa dagar och långa veckor i mindre verksamheter som ger city en mångfald.

Förra året vann bland annat Real priset för årets restaurang, Aqva för årets skönhet och Bella Vista för årets mode.

- Alla som var nominerade kom på galan, både chefer och deras personal, man såg ett värde i priset och det blev en riktig succé, fortsätter Conny.

De hedersamma utmärkelserna i Style Awards fortsätter nu som ett årligt evenemang och arrangörerna hoppas att priserna sporrar de olika företagen och aktörerna i Västerås. Och att galan ska fortsätta växa och utvecklas år för år.

Nytt för i år är bland annat de något mer koncentrerade kategorierna, dessutom har Span tagit initiativ till ett nytt pris: Span-priset, där folket får rösta fram en eller flera personer som gjort Västerås lite roligare.

- Det är jätteroligt! Förhoppningsvis blir det så småningom fler kategorier där folket får vara med och påverka. Det är kanon att Span tar möjligheten att låta folket tycka till, på så sätt får vi in ett pris där man tittar på de nominerade med andra ögon än vad Style Awards jury kanske gjort.

Juryn i årets Style Awards består av Citysamverkan, Västerås marknadsförening, Care of Haus, Klövern, konstnären Mikael Genberg, konsulten Claes Jonsson, Mattias Hallencreutz från Wesc och Span. Deras uppgift har varit att välja ut och rangordna tre av de sex nominerade i varje kategori, för att slutligen kora en vinnare.

- Det var kul att se att juryn vara så överens, säger Conny.

Den 22 december avslöjas vinnarna på galan som hålls på Varda. Kvällen börjar med att juryn och de nominerade äter middag, sedan öppnas portarna för prisutdelning, hemlig underhållning och galafest inpå småtimmarna.

Nora Ackblad

Mer läsning

Annons