Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemytligt i pubmiljö

Sedan några år ligger puben The Bishops Arms i gamla Stadskällarens lokaler, en halv trappa ner i Stadshotellet vid torget. Flytten från baksidan blev ett lyft, både för puben och för Stadshotellet.

Annons

Menyn erbjuder, förutom förrätter, varmrätter och desserter, både enklare pubrätter, hamburgertallrik och snacks till drycken.

Vi provåt två av de mer traditionella förrätterna – parmaskinka med gorgonzolacreme och rostade valnötter och skagen på crostini med sallad och balsamico. Båda förrätterna i mastigaste laget, den första med en stor klick gorgonzolacreme och den senare ett stort fång med räkor, dock inte hemskalade, i majonnäs. Båda dessa ligger i hundrakronorsklassen, vilket knappast kan betraktas som prisvärt.

Varmrätterna, här som på så många andra ställen, serverades på kalla tallrikar och de lyckades inte imponera helt. Lammracksen med rostad paprikasky och potatisterinne hade på tok för mycket paprikasmak som tyvärr slog ut lammets karraktär.

Fish’n’chips är en klassisk pubrätt som här serverades med tartarsås (majonnäs, fint hackad pickles och persilja). Gör sig inte fisken bättre med en krämig, hemslagen majonnäs? Mycket panering och torra pommes frites ger rätten godkänt men inte mer.

Kvällens bästa varmrätt var grillad biff, Black Angus. En stor portion biff med sås, klyftpotatis och smör smaksatt med sol torkade tomater är en rätt att längta tillbaka till. Saftig och mör, välsmakande och perfekt kryddad.

Den stora skillnaden från Krogkollens senaste besök finns på dessertsidan. Efterrätterna, det finns bara två att välja mellan, imponerade inte. Visserligen var den vita chokladmoussen len och god och serverades med en intressant kompott av syltad lime och apelsin men det andra dessertalternativet, blandad glass med jordgubbar är ingenting annat än fantasilöst.

Vad gäller servicen är det på godkänd ”pubnivå” men inte mer. Vi fick själva leta reda på ett ledigt bord. Trots det känner man sig välkommen och personalen jobbar på för att alla ska trivas.

Servitrisen frågade om stekningsgrad på biffen men inte på lammet. Biffen blev precis som önskat, härligt rosastekt ,men lammet var rött och lite väl blodigt. Blodigt lamm kan vara riktigt saftigt och gott men man bör fråga gästerna för säkerhets skull, inte alla uppskattar när det är blodigt så att köttsafterna fortfarande rinner.

Salt, peppar och ketchup (!) ställdes fram till varmrätterna. Tyvärr ingen vinäger till fish’n’chipsen, utan den syrliga vinägern blev fisken mer likt enkelt halvfabrikat än pubbigt brittisk.

Det är framförallt två saker som gör The Bishops Arms till ett riktigt trivsamt ställe. Man har lyckats med inredningen. Upplägget med brittisk pub passar perfekt i Stadshotellets gamla källarvalv. Men här är också, nästan oavsett när man tittar in, alltid ett myller av folk. Unga och gamla, hotellgäster och västeråsare, det är många som tittar in för en öl eller någonting att äta i denna genuint mysiga, trivsamma och ombonade pubkällare.

Spans betyg:

Atmosfär 4/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 7/10

Dessert 3/5

Betjäning 2/5

Toakollen

Toaletterna får godkänt, trots att behovet av upprustning blir allt mer påtagligt. De ligger lite avlägset, är hyfsat rena och inredningsmässigt följer man stilen på stället i övrigt.

Fyra av fem dasslock

----

Summa: 19

1 gaffel = 1–10 p

2 gafflar = 11–17 p

3 gafflar = 18–22 p

4 gafflar = 23–27 p

5 gafflar = 28–30 p

Meny:

6 förrätter 96–159 kronor

11 varmrätter 95–395 kronor

1 vegetarisk rätt 135 kronor

5 efterrätter 92–115 kronor

Mer läsning

Annons