Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis Frotté i brevlådan

I vår dimper en ny gratistidning ner i brevlådan hos flera västeråsare. Den kallas Frotté och är redan är etablerad i fem andra städer.

Annons

Tidningen Frotté startade för sex år sedan i Nyköping och finns i dag även i Katrineholm och Norrköping bland annat.

Leif "Dala" Dahlström är Frottés chefredaktör och ansvarige utgivare. Han anser att Västerås är en bra plats att finnas på eftersom det är en sådan expansiv stad och han har dessutom ett förflutet här.

-Jag spelade faktiskt hockey i VIK mellan 1980 och 83 och jag har mycket gamla kompisar och många kontakter där, säger han.

Tanken är att Frotté ska komma ut en gång i månaden till att börja med och den kommer att distribueras direkt hem till folks brevlådor, men Leif Dahlström vet ännu inte hur många hushåll det rör sig om och har heller inte något exakt datum för när Frotté ska börja ges ut.

Marknaden för gratismagasin i Västerås är relativt väletablerad med flera publikationer, men Leif Dahlström är inte rädd för konkurrensen.

-Det är hård konkurrens på andra orter också. Dessutom har vi ett bra koncept, vi är väldigt breda. Frotté bygger på att vi har visst riksmaterial som kändisreportage av åttiotalsstjärnan Anki Baggers och krönikor av Gert Fylking. Sedan har vi lokalt material också, det är alltifrån hemma hos-reportage till porträtt av idrottsmän. Vi är också ett eventbolag som ordnar hockeyturneringar, golfturneringar och liknande.

Björn Berglund

Mer läsning

Annons