Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Händer i veckan

Här får du hela veckans program.

Annons
Gunnar Eriksson, föreläser.

Måndag: Gunnar Eriksson, kördirigent och professor, föreläser om körimprovisation ”för att ge de närvarande fina verktyg till att fortsätta leka med denna form i fortsatt musicerande.” I lilla salen på Västerås konserthus.

Tisdag: Merete Mazzarella, professor emeritus och författare, kommer till Stadsbiblioteket och berättar om Zacharias Topelius med utgångspunkt i sin bok Ingen saknad, ingen sorg – en dag i Zacharias Topelius liv.

Tisdag: Vardagsfilmaren Wim Postuma visar film under temat Viksäng på 1960-70-talen. I hörsalen på Karlsgatan 2.

Onsdag: Introduktion på Konstmuseet. Femton minuter om utställningen Rocky i Västerås.

Onsdag: Ove Bring, professor emeritus i internationell rätt, föreläser om De mänskliga rättigheternas väg genom historien och litteraturen, utifrån sin bok med samma namn. På Stadsbiblioteket.

Fredag: Vinden il som inte hittade hem - en musiksaga med Lina Rolf, rytmik- och sångpedagog på Västerås musikskola. På Stadsbiblioteket, från 2-5 år.

Lördag: Kamus spelar kammarmusik. Den här gången Mozart och Haydn, vars cellokonsert i D-dur framförs med västeråssonen Peter Törnblom som solist. På Konserthuset.

Lördag: Hyllningskväll för rockbandet Dire Straits, med tributebandet The Sultans of swing, bestående av Stefan Jonsson, Ola Johansson och Janne Ståhl. På Konserthuset.

Lina Rolf, ger en musiksaga.

Mer läsning

Annons