Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga dofter och smaker från Indien

Vill man äta gott och indiskt i Västerås beger man sig med fördel till Laxmi på Snickargatan. Här är maten riktigt het – i flera olika bemärkelser. Det indiska köket bjuder på flera goda dofter och smaker och maten på Laxmi är både vällagad och prisvärd.

Annons
Het mat. På Västerås indiska restaurang finns det mycket att välja på. Allt från orientaliska sallader till riktigt het Vindalogryta.

Det ryker verkligen av vissa varmrätter och ljuvliga dofter sprids mellan borden när varmrätter serveras.

Utbudet är brett och här finns flera olika indiska smaker representerade. Dess-utom är det få andra krogar som kan konkurrera med så här många vegetariska rätter.

Förrätterna är goda, om än inte så märkvärdiga.

Här finns en god orientalisk kycklingsallad med mango och koriander och en riktigt stark tomatsallad med ingefära, vitlök och grön chili.

Flera av förrätterna är olika typer av knyten som serveras med en sval mintsås gjord på färska myntablad – god och lite speciell.

Menyn presenterar varmrätterna i grupper med förföriska namn som tandori, sizlar, korai, balti och curry.

Krogkollen provade en underbar ”Mango Chicken Balti” – en gryta med mycket grönsaker, kyckling och mango. Stark och smakrik – det nygräddade naanbrödet lindrar hettan.

Korairätterna är olika grytor som serveras i en het järngryta. ”Lamma Karai” var het och god men tyvärr var lammet lite segt.

Det hetaste bland hett på menyn är ”Vindalogrytan” som på skalan ett till tre chilifrukter placerar sig på en fyra!

Den som vill äta vegetariskt kan välja till exempel ”Palok Ponir” – spenatgryta med ost, curry och tomat. Här finns också flera varianter av vegetariska grytor och vill man ha dem lite starkare är det bara att säga till.

Efterrätterna är däremot en besvikelse. Krogkollen lyfter ändå på hatten för försöket att hålla sig till indiskt även vad gäller desserter, men varken kardemumma- och pistageglass eller saffranspudding är särskilt gott. För den som vill ha en mer traditionell dessert finns glass med chokladsås eller mangosås.

Det bästa efter maten är kanske en sval Lassi – en indisk dryck gjord på mango och yoghurt. Söt och god och svalkande för upphettade smaklökar.

Atmosfären är stram och lite sval, personalen jobbar på för att alla gäster ska trivas. Kortare väntetider och lite mindre vimsig personal hade petat upp poängen något.

Laxmi erbjuder även mat för avhämtning. Bra och enkelt för den som vill äta gott hemma men lite störande spring i dörren för gästerna i matsalen.

Trots det är restaurangen väl värd ett besök. Alla rätter på menyn är goda och vällagade och Krogkollen lämnar Laxmi med en härlig eftersmak i munnen.

Laxmi.

Mer läsning

Annons