Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett och vällagat med smak av Asien

En liten asiatisk pärla har öppnat i hörnet Smedjegatan–Sturegatan i Västerås. Här serveras god, het och vällagad mat med inspiration från Asien. Det är trångt och lite mysigt men tyvärr störs man av både take away-kunder och långa väntetider.

Annons
Trångt och mysigt. Yumyums lokal är inte jättestor, vilket gör att det kan bli lite trångt, men ändå ganska mysigt.

Menyn är föredömligt stram. I stället för att erbjuda varje gryta i fem olika varianter har Yumyum satsat på några få och ytterst vällagade rätter på menyn. Krogkollen imponeras, smakmässigt, av samtliga rätter.

Här finns både vårrullar och ack så trendiga dumplings. Yumyums dumplings serveras med en liten sallad och en god soja- och vinägersås. Gott, men vårrullarna som presenteras ungefär likadant, är ännu godare.

Bästa förrätt är Tenderloin Sarada – grillad och strimlad oxfilé med sallad och thailändsk fisksås. En ljuvlig smakkombination, starkt och mustigt. Prisvärt dessutom, menyns dyraste förrätt kostar inte mer än 65 kronor.

De stora portionerna av varmrätter representerar olika varianter av asiatiska smaker. Här finns allt från Yumyums nudelwok, en lyxig variant av Pad Thai, till mer exklusiva varmrätter som grillad lammfilé med sparris och kryddor som vitlök, kummin och chili.

Krogkollens favorit är den grillade ankan, het och söt på samma gång och med en perfekt smakkombination av röd curry och ananas.

Det finns tyvärr inga vegetariska varmrätter på menyn, däremot lite för många rätter med rödlistade tigerräkor.

Desserterna är goda men inte speciella på något vis. Den friterade bananen med blåbär är både färsk och fräsch och något helt annat en den gamla kinakrogsbananen dränkt i flottyrflott.

Ais Krim Goreng är en något originell dessert: friterad glass. Iskall glass med friterad yta som serveras med en söt ingefärssås. Riktigt gott men det hade varit godare med friterad vaniljglass i stället för jordgubbsglass. På menyn finns även en cheesecake som inte lyckas imponera på någon.

Servicen får godkänt men inte mer. Det är tyvärr lite för vimsigt och lite för långa väntetider. Vi fick heller inte in varken förrätter eller varmrätter samtidigt och tyvärr störs gästerna i matsalen av den aldrig sinande strömmen av take away-kunder.

Trots den rastlösa lunchstämningen är Yumyum en restaurang att återvända till – tack vare köket. Hett, vällagat och riktigt gott.

YumYum

Mer läsning

Annons