Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstens hetaste drinkar

Hösten är här och tiden för ljus öl och paraplydrinkar är över. Nu är det istället dags för alla bartendrar att erbjuda höstdrinkar. Span har testat några varianter, med hjälp av Marcus "Macke" Forsgren på Tabazco.

Annons
Marcus

White chocolate martini

Innehåller: Frangelico, vit kakaolikör, vaniljvodka, chokladsås och is, som toppas med skummad grädde och riven mörk choklad.

Spans kommentarer: Mmm, kallt och gott, känns exklusivt. Det smakar som något man känner igen, nån glass? Ja, Nogger! Stark och god, den var inte så smörig som man trodde den skulle vara. Det här var riktigt gott, den skulle jag kunna tänka mig att beställa efter maten i stället för en efterrätt.

Kaffe Karlsson

Innehåller: Baileys, cointreau och kaffe, som toppas med skummad grädde och små chokladbitar.

Spans kommentarer: Det smakar som sådana där apelsinchokladklyftorna. Gott. Det är lagom mycket kaffesmak. Den är mysig. Lite för mäktig för min smak. Helt ok en kylig höstkväll.

Mexican Coffe

Innehåller: Ljus tequila och kaffe, som toppas med skummad grädde och små chokladbitar.

Spans kommentarer: Smarrig! Bra mix av kallt och varmt med kaffet och grädden. Det här gillar jag! Nej, jag tycker det smakar lite för mycket av allt, men man trodde inte att kaffe och tequila skulle passa så bra ihop. Som kaffe Karlsson men vuxnare. Man måste dricka den fort, den är inte så god när den blir ljummen.

Äppel daiquiri

Innehåller: Äppelsorbé, äppelbitar, is, Bacardi apple, sockerlag och äppeljuice som mixas och toppas med en äppelskiva.

Spans kommentarer: Äpplen och höst är ju helt rätt, även om drinken är kall. Äppligt och jättegott! Det här känns fräscht att dricka i höstregnet, Mycket gott!

Passion

Innehåller: Färsk passionsfrukt, Havanna Club rom, sockerlag, äppeljuice, färsk lime, is och passionsfruktsjuice som toppas med en apelsinklyfta.

Spans kommentarer: En riktig vitaminkick när man är hösttrött. Det smakar syrligt, friskt och gott. Ja, fast ändå robust, den har lite tyngd. Den smakar höstigt. Supergott, helt enkelt!

Sammanställt av: Nora Nergiz Ackblad

Mer läsning

Annons