Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huset saknar service

Idén med konceptkrogar, som Jensen’s bøfhus, är att det ser likadant ut och smakar likadant oavsett i vilken stad man befinner sig. Man vet vad man får. Tyvärr verkar inte service ingå i konceptet och Krogkollen noterar ett bottenrekord. Jensen’s tappar en gaffel på grund av urusel service.

Annons

Dålig service är det bestående intrycket från Krogkollens senaste besök. Det är kanske inte personalens fel. Mycket unga servitriser verkar lämnade helt utan ledning.

Konsekvenserna blir att gästerna inte visas till borden, ingen dukar av, ingen tar någon som helst notis om gäster som vill beställa eller betala. Personalen kan inte rekommendera vin – ”dricker inte vin” – och står och pratar i baren i stället för att komma ut och servera. Sämre än så här kan det knappast bli.

Maten håller samma nivå som den brukar. Köttet är perfekt stekt men tillbehören är halvtrista. Det är gott men bjuder inte på några överraskningar. Förrättssidan domineras av bröd – bruschetta, vitlöksbröd, italiensk brödkorg och nachos.

Vill man ha något annat än bröd till förrätt finns friterade snacks, räkcocktail och en tapastallrik. Alla är goda och passar fint till en öl eller två.

Varmätterna domineras naturligtvis av kött, vad annars på ett bøfhus? Här finns grillad biff, rumpstek och oxfilé men även fläskfilé och korta ribs med barbequesås och coleslaw. Andra alternativ är lax och kyckling. Dessa rätter varieras genom ett bestämt antal såser och tillbehör. Omdömet blir någonstans mitt emellan gott och småtrist. Gott för att det alltid är lika, och småtrist för att det alltid är lika.

Jensen’s bygg-själv-burgare, för 119 kronor, är ett bra alternativ för den som vill äta lite enklare eller lite billigare. Burgaren kommer in med ett rejält bröd, chrispy fries och lökringar sen får man välja tillbehör själv från buffén. Här finns sallader, dressingar, jalapenos, tomater, lök, ananas och mängder av andra tillbehör. Enkelt för både köket och gästerna.

Desserterna är, som all annan mat på Jensen’s, olika varianter av halvfabrikat. Chokladmousse, apelsinsorbet och glass. Hyfsad avslutning men det bestående intrycket från Jensen’s är den totala frånvaron av service.

Noterat

Konceptkrogarna har kommit för att stanna. I var och varannan stad kan man ta en bit mat eller något att dricka på The Bishop’s Arms, Harrys, Pizza Hut, Grekiska

kolgrillsbaren – eller Jensen’s bøfhus.

Spans betyg

Atmosfär 3/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 7/10

Dessert 3/5

Betjäning 1/5

Summa: 17 - Två gafflar

1 gaffel: 1-10 p

2 gafflar: 11-17 p

3 gafflar: 18-22 p

4 gafflar: 23-27 p

5 gafflar: 28-30 p

Prisläget:

9 förrätter 49–89 kronor

11 biffrätter 149–269 kronor

3 kycklingrätter 89–129 kronor

1 fiskrätt 154 kronor

4 burgare BBQ-rätter 119–199 kronor

5 efterräter 54–69 kronor

http://www.jensens.se/vaesteraas

Mer läsning

Annons