Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll smäller det tjejer!

Han har skönsång och stålmannenkäkar nog för att charma en hel ABB Arena full med brudar. Span har tagit pulsen på Martin Stenmarck inför kvällens turné­premiär för Ladies night.

Annons

Själv har han varit med Ladies night från början och i tredje upplagan bildar han ensemble med Hollywoodsvensken Peter Stormare och komikern Henrik Hjelt.

Konceptet är det samma som vanligt: middag, show och disko, bara killar på scenen och tjejer i publiken.

Men just det här med att bli objektifierad han har inga problem med.

- Man tänker inte på att det är 6 000 brudar och "nu jävlar ska jag visa mina manliga hormoner". Man har så mycket ljus i ansiktet att man faktiskt inte ser publiken alls, men man känner av stämningen.

Hur är tjejerna i Västerås då?

- Jag vet inte riktigt, men vad jag minns var det jäkligt bra stämning. Sedan vet jag inte om det är något speciellt med just Västeråstjejerna, men förra året var Västerås väldigt roligt, absolut topp tre av föreställningarna.

Hur är showen 2008 jämfört med tidigare år?

- Hela konceptet kommer alltid vara detsamma med tre grundpersoner med olika roller, en musikalisk person, en skådis och en med en humoristisk ådra. Men Stormare sätter enormt mycket prägel på alltihopa. Han har dessutom ett stort hjärta för musik. Han kommer med så jävla sjuka idéer.

Som vad då?

- Vi har haft allt från en cirkustrupp som kör pantomimer till ett Flamingokvintettmedley. Men vi har kokat ner material för tio timmar till en timmes krogshow. Vi har bakat tusen bullar men vi har bara tio kvar till picknicken.

Har du aldrig fått höra att folk tycker att det är lite löjligt att du håller på med det här?

- Jo visst början blev man jämförd med Chippendales, men det är av folk som inte har sett oss själva, men det är inte så ofta längre. Så fort det blir succé blir det svårt att förlöjliga. Dessutom är de här bland det roligaste giggen jag vet.

Varför är det så roligt då?

- Det bästa av allt är när showen är slut och borden städas undan. Då ställer man sig bara i ett hörn och tittar på när 6 000 tjejer dansar disko själva. Kjelle (Kjell Bergqvist) är en man som har gjort allt verkligen, men förra året sa han "Det här är det absolut roligaste jag har gjort." Det är en glädjebomb helt enkelt.

Var det inte meningen att Kevin Costner skulle vara med i år?

- Jo! Det var helt klart och vi funderade på vad fan han skulle göra för något, men så hoppade han plötsligt av. Han fick ett filmerbjudande och då dög det inte med någon obskyr

liten show i Sverige. Men vi får ju ändå lite Hollywoodflärd med Peter.

Björn Berglund

Mer läsning

Annons