Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indigo håller den spanska fanan högt

Tapaskrogen Indigo på Stora gatan har hittat ett tilltalande koncept som fungerar i Västerås. Ett brett utbud av tapas i olika prislägen i kombination med trevlig service och mysig miljö gör restaurangen till ett ställe man gärna återkommer till. 

Annons
Gott och trevligt. Krogkollen ger tummen upp åt den mysiga krogen Indigo på Stora gatan. Här blir man trevligt bemött och de spanska smårätterna smakar ljuvligt.

Man kliver rätt in i baren i denna stramt inredda restaurang. Vi blir snabbt visade till vårt bord och personalen är trevlig och tillmötesgående, dock upplevde Krogkollen lite väl långa väntetider under kvällen.

Det är svårt att välja någonting annat än tapas – i så fall får man välja mellan paella eller grillmix. I övrigt består hela menyn av tapas i en mängd olika varianter.

Här finns ett myller att välja mellan, allt från lite enklare och billigare som friterad potatis, vitlöksbröd och spansk omelett till lyxi- gare alternativ – sauterade pilgrimsmusslor med vitlök, kompott på sparris, kron-ärtskocka och serranoskinka eller gratinerad getost med tomatmarmelad och färsk basilika.

Vegetarianen i sällskapet gläder sig åt att det finns tolv olika varianter av vegetariska tapas. Inte illa, många krögare nöjer sig med ett enda vegetariskt alternativ på menyn.

Här finns både frästa champinjoner i vitlök, friterade gröna jalapenos med cheddarost och en härlig bruschetta med lagrad getost och körsbärstomater.

Det är trevligt med en restaurang som bestämt sig för vad de vill göra – och gör det bra.

Samtliga tapas som Krogkollen testar är riktigt, riktigt goda. De färska dadlarna i serranoskinka smälter i munnen och är ljuvliga i sin salt-söta kombination. Den färska sparrisen med salsa verde är fantastisk och musslor finns i flera goda varianter.

Indigo håller den spanska fanan högt och till tapasen erbjuder man ett stort utbud av spanska viner från flera olika distrikt. Eller varför inte ett glas sangria?

Desserterna håller också en riktigt bra nivå, men det finns inte så mycket att välja mellan – glass med chokladsås, fruktglass i frukt, gino och chokladtryffel. Det är gott och sött och det passar bra efter den blandning av smaker som tapasen erbjuder.

Indigos gino är en stor portion lyxig fruktsallad under ett täcke av vit choklad – kanske den bästa desserten av dem alla. Varmt och kallt, sött och syrligt.

Trufas de Chocolate är inte så enkelt som bara hemgjorda tryfflar utan en vacker bägare med en underbar kaffeglass beströdd med små fina och lena chokladtryfflar.

På Indigo trängs sällskap av vänner och barnfamiljer med förälskade par som vill sitta nära, nära. Det är kanske det som ger Indigo det där lilla extra – här ges alla utrymme till en angenäm utekväll.

Krogkollen ger tummen upp för en riktigt mysig Västeråskrog.

Krogkollens betyg

Atmosfär 4/5

Tapas 12/15

Dessert 4/5

Betjäning 3/5

Summa: 23/30 - Fyra gafflar

1 gaffel: 1-10 p

2 gafflar: 11-17 p

3 gafflar: 18-22 p

4 gafflar: 23-27 p

5 gafflar: 28-30 p

Prisläget:

Tapasrätter

43-93 kronor

Efterrätter

55-72 kronor

Mer läsning

Annons