Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kina utan knorr

Det verkar vara omöjligt att bli överraskad av menyn om man går på Kinakrog, åtminstone i Västerås. Menyn är i stort sett densamma oavsett var man går. Bläckfi sk, anka, kyckling, biff, fl äsk och jätteräkor i otaliga kombinationer.

Annons
Han Pao imponerar inte på Spanonlines Krogkoll.

Han Pao, liksom flera andra restauranger med samma koncept, har Asieninspirerad inredning och kinesisk musik i högtalarna. De gamla galonsofforna är utbytta och inredningen känns trivsam, om än något spartansk. Personalen är trevlig, men kanske inte så alert man som gäst kan önska.

Förrättsmenyn består av några soppor, vårrulle eller spett, kycklingspett/scampispett, med jordnötssås. Goda förrätter men ganska intetsägande. På Han Pao har de eventuellt färre alternativ än andra kinarestauranger.

Varmrätterna motsvarade inte förväntningarna. De serverades visserligen trivsamt på små fat men genomgående var de trista och förvånansvärt smaklösa. Värst av allt är kanske den hårda avredningen med potatismjöl som gör att alla varmrätter simmar runt i såser med trist, klibbig saftsoppekonsistens.

 Återigen konstaterar Krogkollen att dessertmenyn lämnar en del övrigt att önska. Friterad banan med glass eller friterad ananas med glass. Som på flera andra restauranger vi besökt finns några ytterligare alternativ på menyn men som av en händelse är de slut just i kväll.

Efter friterade vårrullar, friterad anka och friterad banan lämnar vi krogen mätta men med en trist eftersmak av flottyrflott i munnen. Jakten på Västerås bästa Kinakrog får fortsätta. Han Pao kommer inte att gå segrande ur den striden.

Toakollen

Bakom en dörr hänvisas man ner för en trappa till källarplanet. Ganska slitet, mörkt och ofräscht. Godkänt, men inte mycket mer.

Krogkollens betyg:

Atmosfär: 2/5

Förrätt: 2/5

Varmrätt: 4/10

Dessert: 2/5

Betjäning: 2/5

Han Pao China restaurant

Västra Ringvägen 21C

Meny:

6 förrätter, 38–70 kronor

6 soppor, 38–48 kronor

13 fågelrätter, 88–135 kronor

18 kötträtter, 85–105 kronor

12 skaldjurs- och fi skrätter, 88–142 kronor

9 diverse rätter, 88–95 kronor

6 China special – starkt kryddad mat, 125 kronor

6 efterrätter, 38–53 kronor

Mer läsning

Annons