Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiskt på terrassen

Sedan 1991 har Bill Bob’s krog legat vid Bondtorget i Västerås, och deras stora terrass är en klassisk del av sommarstaden Västerås. Man håller kvar vid partykrogkonceptet, nu i uppfräschade och renoverade lokaler.

Annons
Bill & Bob får tre gafflar av VLT:s krogpatrull.

De flesta gäster verkar helst sitta på terrassen. Härifrån kan man både se och synas, och restaurangen bjuder på både infravärme och filtar till dem som så önskar.

Vi valde dock att sätta oss inne i den helt nyrustade restaurangdelen. Den tidigare lite ruffiga inredningen är nu snarare stram och sval, i svart och vitt.

Menyn är dock sig lik. Ett fåtal förrätter och desserter och ett större utbud av varmrätter. Här finns klassiker som Chicken Thai, hamburgertallrik och pastarätter – men också mer ambitiösa varmrätter som baconlindad oxfilé med sherrysky, grönsparris och potatisgratäng, smörstekt abborre med dillstuvad färskpotatis, riven pepparrot och vårlök och menyns vegetariska varmrätt – grillad halumi med potatisgratäng, wokade grönsaker, sallad, oliver och tsatsiki.

Men först till förrätterna, som sagt inte så mycket att välja på. Vitlöksbröd, skagen-

canapé och melon- och parmasallad. Det finns också något man kallar snapstallrik med tilltugg men personalen kunde inte presentera den mer än att det var just snaps med tillbehör. Huruvida det var tre sorters sill och gravlax eller bara brödkrutonger är därför höljt i dunkel.

Förrätterna fick omdömet godkänt men inte mycket mer än så. Vitlöksbrödet med aioli var som på många andra ställen i stort behov av lite mer smak av just vitlök.

Bland varmrätterna fick tidigare nämnda abborre omdömet mycket gott, men, var fanns pepparroten? Oxfilén var också välsmakande och välstekt. Men personalen frågade inte om stekningsgraden på köttet. Så om du gillar blodigt så måste du påpeka det själv. Den gräddiga gratängen till oxfilén var väldigt god, krämig och med perfekt sting av vitlök.Trevligt för en vegetarian att menyn har en stående vegetarisk rätt på menyn, en riktigt bra anrättning dessutom. Härligt grillad halumi med potatisgratäng och ett stort lass av varierade grönsaker.

Desserterna som erbjuds är vaniljglass med jordgubbar och chokladsås, hallonpanna-

cotta, tre sorters sorbet med frukt och tre olika ostar med fikonmarmelad. Vi testade vaniljglassen med jordgubbarna, god glass men jordgubbarna var lätträknade! Hallonpannacottan var lite smaklös, mer hallonsmak efterlyses, men trots det en helt godkänd efterrätt.

Vad gäller betjäningen finns en del övrigt att önska. Servisen hade över huvud taget ingen koll på rätterna på menyn och verkade heller inte alls intresserade av att ha nöjda gäster. Ingen frågade hur vi ville ha stekningsgraden på köttet, ingen frågade om vi var nöjda under måltiden och ingen verkade bry sig om att samma skiva – med musik på en lite för hög ljudnivå, som kanske inte passar en vardagkväll – rullande om och om igen.

Till detta kommer dessutom både kalla varmrättstallrikar och ett långt smarrigt hårstrå på en av förrätterna.

Betyg

3 gafflar

(18 av 30 poäng)

Mer läsning

Annons