Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubb(a) för technofolket

Marko Martin är inte bara drivkraften bakom Kloak utan även klubbmusikentusiast som arrangerar house- och technoklubben Klubba. Nästa Klubba hålls i morgon kväll.

Annons
Grundare. Karel Pétursson och Marko Martin är killarna bakom Klubba.

Varifrån kommer ditt house- och klubbmusikintresse?

- Jag gillar att gå på klubb. Jag har rest till Ibiza de senaste sex åren för musikklubbscenen och åker till städer som Berlin och Barcelona för att besöka klubbar. Jag är lite av en klubbturist.

Markos klubbmusikintresse och entreprenörsanda har lett till att han varit aktiv inom klubbscenen i Västerås i flera år. Han var en av initiativtagarna till populära konceptet Club Emergent. Nu står han bakom Klubba tillsammans med Karel Pétursson. Nästa Klubba går av stapeln den 29:e mars på Å2 och gästas av tyska akten Pawas Gupta.

Varför arrangerar du Klubba?

- Det är festen man vill åt. Vi vill bjuda på den riktiga technoklubbupplevelsen. Klubba har inga förbestämda datum utan vi arrangerar när vi får lust och hittar en internationell akt som kan komma och spela. Att arrangera klubb är lite av ett fritidsintresse för mig.

Vad kan man förvänta sig av morgondagens Klubba?

- Folk som dansar och är snälla och trevliga mot varandra. Vi har ingen extrem dekor eller värd utan låter musiken och människorna tala för sig själva. Klubba bjuder på en gemenskapskänsla. Musikmässigt kan man förvänta sig förstklassig techhouse.

Blir det Ibizadrag i Västerås?

- Samma sak blir det inte riktigt, men västeråsarna är hungriga på fester. Det är tacksamt att spela för 200 personer i Västerås. Justin Blair, som spelade på förra Klubba var helt salig efteråt, han hade aldrig tidigare upplevt sådan stor uppskattning hos besökarna.

Med ditt stora klubbmusikintresse, kommer vi någonsin att få se Marko som Dj?

- Nej, det får du aldrig. Jag har gjort några tappra försök på Plutos terrass men insåg att jag var högst medioker, om inte helt talanglös. Det finns många Djs i stan som kan det där mycket bättre.

Hanna Weiderud

Mer läsning

Annons