Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Atrium

Inledningen lovade gott, förrätterna var prisvärda och till belåtenhet. Men under inmundigandet av varmrätterna föll mungiporna i olika grader, för att åter formas till ett litet leende inför desserterna. Den trevliga betjäningen hjälpte till att dra upp totalpoängen.

Annons
Atrium förlorade poäng på varmrätterna.

Restaurang Atrium

Smedjegatan 6

11 förrätter, 25-97 kr

10 kötträtter, 125-220 kr

4 fiskrätter, 185-205 kr

2 sallader, 80-125 kr

3 pasta - vegetariska, 98-139 kr

6 desserter, 55-65 kr

Barnmeny:

4 rätter, 59-85 kr

Ugnsbakad fetaost med tomat, lök och pfefferoni med bröd (55 kr) var en lagom lätt och greklandsinspirerad förrätt. Kopanisti, fåroströra (45 kr), även den serverad med bröd, var stark, god och smakrik.

Många varmrätter att välja mellan, däribland lockade bland annat skaldjur i en sallad. Egeisk sallad (125 kr), som på menyn beskrivs: "sallad, gurka, tomat, sparris, jättemusslor, räkor, kräftstjärtar och havsräka med vitlök och citronolja". Lovade mycket men var en stor besvikelse.

Salladsbladen dominerade stort på tallriken, fräscha blad visserligen, spänstiga gurkstavar, en klyftad tomat, några sparrisar och två skivor kantskuret bröd. Ok så långt. Men skaldjuren var nästan svåra att upptäcka i grönskan. Två musslor, inte av format jätte, två havsräkor (Obs! Inte scampi), två eller kanske tre, mycket små kräftstjärtar. Det var faktiskt allt av skaldjur på den tallriken! Vitlök? Nej! Men grönsakerna var fräscha... och allt på tallriken åts upp.

Paidaka Atrium, grillade lammkotletter med vitlök och timjansås serverad med klyftpotatis och en separat liten skål med tzatziki. (195 kr). En rejäl portion med hela fem stycken kotletter av varierande storlek. Tyvärr var köttet något bränt och timjansåsen smaklös.

Så till efterrätterna. Fudge Pecan Cake (65 kr), en mörk och väldigt mäktig chokladfudgetårta med pecannötter och kolasås. Något för chokladälskaren. Välsmakande och med rejält med nötter. Lemon Tartufo (55 kr), "en kärna av lemoncellocréme täckt av citronglass och finhackad maräng". Båda desserterna elegant upplagda. Frisk smak av citron i den stora kulan glass och marängströsslet som täckte var en knaprade god kombination.

Betjäningen var uppmärksam och trevlig, leende och pratsam utan att vara påträngande. Atmosfären, en inredning med grekiska förtecken, med pelare, dekorationer och väggmålning med motiv från antiken. En ogenomtänkt och lite rörig inredningsstil. Lite kitsch i kombination med ordinära mörkbruna träbord utan dukar. Diskret och grekisk musik i högtalarna. Bekväma, klädda stolar. Stor uteservering under markistak, dit rökare artigt hänvisades.

Restaurangen håller en hyfsad prisnivå, på de flesta av rätterna på menyn.

Annons