Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Choy's Garden

Choy's Garden är en av Västerås klassiska
kinakrogar. Konceptet har under åren som gått utvecklats och
i dag serverar restaurangen rätter från både Kina, Japan och Thailand. Krogkollen tittade in en iskall vinterkväll.

Annons

Krogkollens betyg:

Atmosfär: 2/5

Förrätt: 3/5

Varmrätt: 5/10

Dessert: 2/5

Betjäning: 3/5

Summa: 15/30

Restaurangen ser ut som en enklare kinarestaurang

invändigt, med kinesisk inredning och asiatisk musik

i högtalarna. Inredningen har inte förändrats i någon större utsträckning sedan starten och börjar kännas riktigt

sliten vid det här laget.

Den ökade globaliseringen syns på menyn, här finns

inte längre bara klassisk kinamat utan även thailändskt och japanskt. Tyvärr gick det inte att utläsa på menyn vilken rätt som kom från vilket land. Menyns gladaste överraskning var att man kan beställa Pekinganka, dock måste man vara ute i god tid - två dagar i förväg måste menyn beställas.

Av förrätterna valde vi att prova en traditionell räkcocktail, scampi på spett med satésås (jordnötssås) och friterad vårrulle. Vårrullen var riktigt bra, hemlagad och krispig och härligt nyfriterad. De andra förrätterna fick omdömet "gott" men inte mer än så.

Det finns en stor mängd varmrätter att välja mellan ¿ sorterade efter råvara: Fisk och skaldjur, fläskfilé, fågel, biff, stekt ris och nudlar.

Krogkollen valde fyra varianter av varmrätter. Oxfilé på kinesisk stil, friterad fläskfilé med sötsur sås, wokad anka med peppar och kycklingspett med satésås.

Oxfilén serverades på en fräsande het gjutjärnsplanka, tyvärr tillsammans med en i överkant sötad och tomatiserad sås. Även ankan serverades speciellt, den kom in i en liten wok som stod och småputtrade över en brännare under middagen. Såsen och tillbehören - lök och paprika - var smakrika och mörka av soya och peppar och riktigt goda, ankan kanske lite väl "kokad".

Kvällens thailändska inslag blev kycklingspetten med satésås. Kycklingen var fin och saftig, såsen var bra men vi tyckte dock att det var lite för lite sås till spetten. Den friterade fläskfilén bjöd inte på någon överraskning - liten köttbit och mycket frityrsmet.

Det borde väl finnas fler desserter än banan och glass i Asien? Friterad banan med vaniljglass är förvisso gott men något mer dessertalternativ hade varit trevligt.

Nyfikenheten på kinesiska, thailändska och japanska desserter växte vid diskussionen över banana split och friterad banan. Vad har man för desserter i Asien? Hur ser desserttraditionen ut? Eller, äter man inte dessert?

Det ska tilläggas att det fanns fler dessertalternativ på menyn, bland annat glass med friterad ananas och glass med lichiplommon.

Under hela kvällen möttes vi av trevlig personal och vänligt bemötande. Vi kände verkligen att personalen

ville att vi skulle trivas. Konstigt nog fick vi inte ätpinnar till maträtterna, det fick man be om.

Kvällen avslutades med en lyckokaka: "Your present plans are going to succeed". En hoppfull avslutning på ett restaurangbesök som annars inte bjöd på några överraskningar.

Mer läsning

Annons