Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Grekiska kolgrillsbaren

Fiskpinne-calamares och exotiska äpplen.

Annons

Kopparbergsvägen 27

12 förrätter 25-119 kronor

6 Souvlaki (grillspett) 109-149 kronor

14 varmrätter 95-245 kronor

3 vegetariska rätter

99-129 kronor

3 sallader 95-129 kronor

6 olika barnrätter

65 kronor

3 desserter 49-62 kronor

Med önskemål om en grekisk afton gav sig krogkollen i väg till Grekiska Kolgrillsbaren. Den riktiga Greklandskänslan infann sig dock aldrig. Husets vin var från Spanien och den friterade bläckfisken påminde mer om fiskpinnar än grekiska Calamares.

Förrätten var inte så tokig. Vi beställde in Pikilia orektikon, en stor tallrik med blandade kalla och varma förrätter och kastade oss glatt över grekiska röror, friterade ostar och annat smått och gott.

Problemet med förrätten var inte så mycket smaken - det mesta smakade mycket bra - utan framförallt uppläggningen.

Är man nyförälskad och ska smaska från samma tallrik kan det vara hur mysigt som helst. Är man fyra jobbarkompisar känner man sig lite mer tveksam. Hur det skulle kännas att dela tallrik med ytligt bekanta affärskontakter kan vi bara spekulera i.

Testpatrullen testade lite olika varianter av varmrätter. Husets kycklingfilé med grönsaksspett och tzatziki kändes klassiskt grekisk utan några överraskningar.

En av husets specialiteter - Poseidon - är en tallrik med olika varianter från havet. Tigerräkor, bläckfiskringar, laxfilé och svärdfisk med hummersås. De grillade tigerräkorna var bra, likaså svärdfisken.

Hur laxen hamnade i Medelhavet lyckades vi aldrig reda ut. Hummersåsen var på tok för salt - näst intill oätlig.

Bläckfiskringarna var som sagt under all kritik. Verkar finnas två alternativ, antingen ska man inte ha bläckfisk på menyn om man inte kan leverera bättre, eller så ska man helt enkelt inte beställa Calamares om man inte befinner sig i närheten av Medelhavet.

Desserterna var en av kvällens bottennapp. Bara tre desserter att välja mellan - Cheescake med exotisk frukt, vaniljglass med sommarbär eller Baklavas med glass. Baklavan räddade dessertbetyget från att bli en etta. Den var söt-krispig, precis som man kan önska, och serverades med traditionell vaniljglass. Cheesecaken var tyvärr bedrövlig. Botten av digestivekex var mer än en centimeter tjock och i det närmaste ogenomtränglig. Själva cheesen var gummiartad av för mycket gelatin och dessutom smaksatt med kanel. Kanel? Varför skriver man inte ut det på menyn om man nu tycker att det är en bra idé? Och till detta exotisk frukt. Vad var egentligen exotiskt? De sex äppelskivorna? Den svampiga jordgubben? Det

lilla björnbäret?

Trots att vi var rejält missnöjda med maten fanns det ljusglimtar. Personalen verkade vilja att vi skulle trivas.

Atmosfären får också godkänt, en trivsam blandning av grekiskt och svenskt med grekisk musik i bakgrunden.

Inredningen är stram snarare än kitschig. Restaurangen är också indelad i två delar vilket ger en ombonad känsla. Men - varför äter personalen ute i restaurangen?

Krogkollens betyg: 2 gafflar (13 poäng av 30 möjliga)

Atmosfär: 3/5

Förrätt: 3/5

Varmrätt: 2/10

Dessert: 2/5

Betjäning: 3/5

1 gaffel = 1-10p

2 gafflar = 11-17p

3 gafflar = 18-22p

4 gafflar = 23-27p

5 gafflar = 28-30p

Toakollen:

I en första anblick ser inte toaletten så illa ut. Helkaklat. Nytt och frä… Inte frächt. Ofrächt. Inte rengjort. Inget toalettpapper. Tomt i de små ljushållarna på handfatet. En gammal disktrasa under tvättstället. Urk. Så här vill man inte att det ska se ut på en toalett på en krog med ambitioner.

Två av fem dasslock!

Annons