Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Harrys

Krogkonceptet Harrys har vuxit i Sverige sedan starten i Falkenberg 1993. En av 37 restauranger i kedjan finns i Västerås. Krogkollen gick dit för att kolla in hur en helsvensk pubmiljö funkar en kulen vinterkväll.

Annons
Krogkonceptet Harrys har vuxit i Sverige sedan starten i Falkenberg 1993. En av 37 restauranger i kedjan finns i Västerås. Krogkollen gick dit för att kolla in hur en helsvensk pubmiljö funkar en kulen vinterkväll.

Harrys

Stora torget 1

5 förrätter 49-119 kronor

5 varmrätter 155-234 kronor

8 pubmenyer

86-157 kronor

4 desserter 34-72 kronor

Krogkollens betyg: tre gafflar av fem möjliga (19 poäng av 30 möjliga) Atmosfär: 3/5

Förrätt: 3/5

Varmrätt: 6/10

Dessert: 3/5

Betjäning: 4/5

Miljön är precis så "pubig" man kan förvänta sig. En stor bardisk dominerar lokalen och bord finns både lite mer avskilda och i händelsernas centrum.

Förutom vitlöksbröd med aioli finns fyra förrätter att välja mellan. Lax Skaldjur visade sig vara tre minitoasts, en med skagenröra, en med gravlax och en med kallrökt lax och pepparrotscremé. Ett riktigt trevligt förrättsalternativ. Svampen på svamptoasten var inte kantareller, som utlovats vid beställningen, men var ändå en god blandning av svamp serverad på frasigt bröd. Ett kul grepp är att man avslutar varje rätt på menyn med ett förslag på dryck som passar till. Bland förslagen till förrätterna fanns både vita och röda viner samt mellanöl och snaps.

Varmrätterna kan väljas antingen från vanliga menyn eller från pubmenyn. Det lockades med bland annat svärdfisk, biff och lammkotletter. Krogkollen valde rosastekta lammkotletter med potatisbakelse och rödvinssås med tryffel. Lammet var rosa och passade bra med såsen, potatisbakelsen var inte lika kul. Vi valde även varmrätter från pubmenyn, dels kycklingvingar med tillbehör och dels hamburgertallrik. Heta Buffalo wings kan fås i både hel och halv portion. Kycklingvingarna är marinerade i sweet chili sås och mango chutney. De var tyvärr inte särskilt heta - varken starka eller genomvarma. Hade man velat ha dem starkare följde en liten flaska tabasco med anrättningen men att de inte var tillräckligt varma var en besvikelse. Harrys Tabasco Burgare är en klassisk hamburgertallrik som ser ut som man vill att en hamburgertallrik ska se ut - kanske i dyraste laget. Tillbehöret bestod av pommes frites, gurkstavar och upphottad bearnaisesås. Här fanns hettan som saknats hos kycklingvingarna!

Det fanns tre desserter på menyn att välja mellan - créme brulèe med lakritssmak, tiramisu och varm chokladbakelse med isad hallonsoppa och smaksatt crème fraiche. Créme brulèen var överraskande god. Krämig med en knäckig yta och bara en aning lakritssmak. Den varma chokladbakelsen serverades med en syrlig och stark hallonsoppa och en crème fraiche smaksatt med något som inte gick att urskilja. Chokladbakelsen i sig var varm, krämig och mycket god men tyvärr var tillbehören inte lika tilltalande. Under hela kvällen fick vi bra service. Garderoben hade inte öppnat när vi kom, annars hade ytterkläderna tagits om hand redan i entrén. Personalen upplevdes både som uppmärksam och intresserad av att ha nöjda gäster och vi blev lagom ompysslade under hela middagen. Ljudnivån på bakgrundsmusiken kanske var en aningen för högt men trots det är helhetsintrycket att vi haft en trivsam kväll i genuin pubmiljö.

Toakollen:

Toaletten är mycket trevlig, murrig i mörkgrönt men ändå både fräsch och skinande ren. Svag musik i högtalarna, stora speglar och hyfsat gott om utrymme. Synd bara att det inte finns pappershanddukar att torka händerna med.

Fyra av fem dasslock!

Detta är Krogkollen:

Krogkollen testar krogar som erbjuder trerätters-middagar och som har serveringstillstånd. Krogkollen är ett antal utvalda personer som tillsammans testäter krogarnas menyer anonymt.

För att få en så stor bredd som möjligt består Krogkollen av både erfarna personer inom branschen - dock ej verksamma i stan - och amatörer, för att både få kunskapen och bredden. Om Krogkollen anser att en krog bara ska få en gaffel i betyg, eller om de tycker att en krog förtjänar fem gafflar så testas krogen ytterligare en gång innan det sammanställs för ett slutgiltigt betyg.

Mer läsning

Annons