Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Jensens Bøfhus

Ett av de nyaste tillskotten i Västerås krogliv är Jensen's Bøfhus som nyligen öppnat i hörnet Stora gatan-Kopparbergsvägen. Spans krogpatrull gav sig dit en sensommarkväll för att testa blodiga biffar från en klassisk grillmeny.

Annons
Bra biffar men dålig service drog ner betyget för Jensens Bøfhus.

Gallerian 36

16 förrätter, 19-89 kronor

6 kycklingrätter,

99-129 kronor

1 fiskrätt, 129 kronor

16 kötträtter, 109-274 kr

4 olika menyer (förrätt, varmrätt och dessert inklusive kaffe) 199-284 kronor

8 desserter (inklusive kaffe), 49-59 kronor

Barnmeny: 9 rätter, 24-59 kronor

Inredningen är modern och snyggt designad, hela konceptet känns genomtänkt. Restaurangen är till exempel indelad i olika sektioner vilket gör att det känns som man sitter på en fullsatt restaurang, trots att det bara är "vår" del av restaurangen som har besök den här kvällen. Men påfallande många gäster för att vara en vanlig vardag i Västerås.

Menyn ger mängder av förslag, från mer pubaktiga rätter som hamburgertallrik, Jensens hotwings och korgar med snacks till färdigkomponerade trerättersmenyer.

Av de fem lite mer klassiska förrätterna valde testpatrullen grillade laxspett (69 kr) och grekisk sallad med vitlöksbröd (49 kr). Laxspetten var i sig ganska intetsägande men tomatsalladen till var mycket smakrik och passade bra till laxen och creme fraichen. Det grillade brödet var gott till men kom inte till bordet förrän halva förrätten var uppäten.

Den grekiska salladen var rejält tilltagen, men bestod mest av isbergssallad. I och för sig var det en ordentlig hög med fetaost men bara tre oliver! Vitlöksbrödet som serverades till var precis i smak och konsistens som ett vitlöksbröd ska vara - ljummet, krispigt och vitlöksdoftande.

Det grillade köttet var perfekt. Mediumgrillad mör oxfilé (Jensen's Oxfilé Bearnaise, 264 kr) och blodig biff (Jensen's Pepparbiff, 219 kr) där kappan lämnats kvar för smakens skull. Härligt att få biffen riktigt blodig när man beställer det! Men med tanke på att man även äter med ögat så såg det lite tråkigt ut.

Menyn består på varmrättssidan av några kycklingrätter, en (!) fiskrätt och grillat kött i mängder av varianter. Här finns oxfilé och rumpstek och biff och entrecôte och man komponerar dessa med fyra varianter av potatis och sex olika såser, som serveras i en liten pyts för sig.

Som sagt ger det ju mängder av kombinationsmöjligheter men samtidigt vilar en aura av lite finare snabbmatskedja över menyn. Samtliga såser har levererats av Jensen's Foods, inga såskastruller och fonder står och puttrar i köket. Pepparsåsen var riktigt bra medan bearnaisen var av en sämre halv-fabrikatsvariant.

Dessertmenyn är fantastisk - om man gillar mjukglass. Sex av åtta desserter är mjukglass i olika varianter. Bland annat ta-själv-mjukglass - mjukglass och tillbehör i obegränsad mängd från mjukglassbuffén. Känns inte mjukglass lockande kan man välja mellan antingen apelsinsorbet med chokladmousse eller chokladmousse med vispgrädde.

Testpatrullen valde "delikat mandelkaka med smak av marsipan" (59 kr) och "ljummen chokladtryffel" (49 kr), båda serverade med - mjukglass. Till mandelkakan även en hallonsås, serverad i samma sorts pyts som varmrättssåserna!

Desserterna bjöd inte på några överraskningar. Elegant upplagt, sött och mastigt. Stort plus för att kaffet ingår i alla desserter, aromatiskt, varmt bryggkaffe. Dessutom är prisnivån rimlig men vi hade gärna sett något lättare dessert-alternativ.

Vad gäller servicen finns en del övrigt att önska. Personalen gjorde kanske vad de kunde men gav alla intrycket av att vara ganska unga och oerfarna.

Beställningen vid bordet togs upp via en dosa som registrerade allt, till exempel stekningsgrad på köttet och extra tillval, men alla beställningar utöver dessa med dosan i handen verkade lätt glömmas bort. Brödet kom sent och vi satt länge med tomma glas innan vi lyckades locka till oss någon som kunde ta upp ny dryckesbeställning. Däremellan hann också en beställning glömmas bort. Detta i kombination med lite annat slarv är förklaringen till tvåan för betjäningen. Det är inte kul att känna sig bortglömd, att behöva säga till om att man vill ha nya bestick till varmrätten och att inte hinna äta upp förrätten innan varmrätten kommer på bordet.

Nåväl. Det vilar dock något tryggt och lagom över restauranger som ingår i större kedjor. Man vet vad man får om man går på McDonald's eller Wayne's och samma känsla infinner sig här. Gick jag vilse i en främmande stad och var i behov av att äta skulle Jensen's kunna vara ett lockande alternativ. Är fullständigt övertygad om att jag skulle mötas av samma meny, samma inredning och samma smaker.

Spans betyg: 3 gafflar (18 poäng av 30 möjliga)

Atmosfär: 3/5

Förrätt: 3/5

Varmrätt: 7/10

Dessert: 3/5

Betjäning: 2/5

1 gaffel = 1-10p

2 gafflar = 11-17p

3 gafflar = 18-22p

4 gafflar = 23-27p

5 gafflar = 28-30p

Toakollen:

Det kan vara så att Jensen's Bøfhus har Västerås fräschaste toalett. Ja, ja, det är nyrustat, men ändå. En restaurangtoalett kan inte bli bättre. Snyggt, rymligt, modernt, doftfritt och med svag musik i högtalarna. Helkaklat i svart, vitt och rött och helautomatisk utrustning, till och med automatisk öppning av locket till papperskorgen!

Mer läsning

Annons