Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Pitchers

En charmig pub för After Work eller möten mellan sportentusiaster? Krogkollen har testat Pitcher's, en golfkrog mitt i centrala Västerås.

Annons

Meny:

4 förrätter 55-72 kronor

6 smårätter 89-142 kronor

7 tilltugg 41-89 kronor

16 varmrätter 95-175 kronor

4 pastarätter 110-129 kronor

3 desserter 59-69 kronor

Krogkollens betyg: tre gafflar av fem möjliga (18 poäng av 30 möjliga).

Atmosfär: 2/5

Förrätt: 3/5

Varmrätt: 8/10

Dessert: 3/5

Betjäning: 2/5

Pitcher's ger ett grabbigt intryck men samtidigt också en romantisk bild av en brittisk pub i närheten av en anrik golfbana. Temat för inredningen är golf och detta kombineras med bollsport i olika varianter som visas på större och mindre tv-skärmar runt om i lokalen.

Trivsamt för den sportintresserade man kanske inte helt rätt miljö för en tre-rätters middag. Förutom den ganska höga ljudnivån var lokalen både dammig, sliten och iskall. Vi frös rejält redan innan desserten.

Vi fick ett lite kluvet intryck av menyn. Alla priser stämde inte, alla rätter och ölsorter fanns inte och dessutom var det en annan meny än den vi hade sett på webben. Å andra sidan fanns en varierad blandning av enklare pubrätter och matigare varmrätter och det var inte helt enkelt att välja.

Vi valde till sist tre olika förrätter: Västerbottengratinerad kantarelltoast, kycklingvingar och vitlöksbröd med tzatziki. Toasten var riktigt bra, en matig förrätt med stuvade kantareller under ett krispigt täcke av Västerbottenost. Likaså var de friterade kycklingvingarna med salsa och aioli bra. En rejäl korg med heta, friterade kycklingvingar med goda såser till. Vitlöksbrödet var däremot en ganska trist historia. Flottiga bröd utan särskilt mycket till vitlökssmak.

Hamburgertallriken på Pitcher's var riktigt bra. Det fanns flera olika varianter av hamburgare att välja mellan, samtliga till ett bra pris dessutom. Krogkollen valde hamburgaren som kallas för "Annika Sörenstam", hamburgare med cantadoucreme och grillad ananas. Bra grillsmak, intressant smakkombination och en rejäl driva pommes frites som tillbehör.

Krogkollen testade också lövbiff med ett klassiskt tillbehör - potatismos, riven pepparrot och äggula. En positiv överraskning! Lövbiffen var i och för sig inte helt utbankad men moset var perfekt.

Vi testade även grillad biff med idahopotatis och chilibearnaise och även den var bra, med mycket sting i bearnaisen. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att påverka stekningsgraden och trist nog kom biffen in helt genomstekt.

Av tre desserter på menyn visade sig en vara slut och vi beställde in vad som fanns - vaniljglass med varma hjortron och chokladtårta. Bra desserter men ändå en ganska fantasilöst sluttamp på menyn. Vi hade gärna sett fler dessertalternativ. Dessutom är det ju bra om personalen har koll på vilka rätter som finns av de som erbjuds på menyn?

Tyvärr fanns en del övrigt att önska vad gäller servicen. Två personer, som inte verkade så väl insatta i varken menyn eller dryckessortimentet, skulle den kväll vi var där sköta hela stället ensamma. Ingen lyckad idé. Högre ambition från krögaren önskas!

Nåväl. Pitcher's är ett trevligt ställe för umgänge och kanske någon rätt från pubmenyn men kanske inte ett ställe att rekommendera för en trerätters middag.

Mer läsning

Annons