Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Real resturang

Annons
Real fick ihop medelmåttiga tre gafflar i Krogkollen.

Real Restaurang

Mälargatan 6 D

6 förrätter, 29 - 89 kr

11 varmrätter, 99 - 238 kr

4 desserter, 58 - 84 kr

Oxfiléfrossa, fredagar, 175 kr

1 trerätters meny som köksmästaren rekommenderar, 369 kr

Buffé för minst 25 personer

Helgbuffé, 99 kr

3 gafflar, 20 p

Förrätt 4/5

Varmrätt 5/10

Dessert 2/5

Betjäning 5/5

Atmosfär 5/5

Propert upplaga rätter, serverade i en sobert och smakfullt inredd lokal. Trots den fina inramningen, med sjöutsikt när kvällarna blir ljusare, gav trerättersmiddagen ingen anledning till förtjusta utrop vid något tillfälle. Det var en högst ordinär måltid, med vissa minus i kanten.

Förrätten Bruschetta med mozzarella, marinerade tomater och med en skiva prosciutto, halv portion, (45 kr), bestod av en delad, cikra 15 cm lång baguette. En halv portion var en mer än tillräcklig mängd, brödet var av en alltlför klumpig modell för att fungera estetiskt som förrätt. Smakligt, men ännu en gång måste mattestarna frågande utropa, varför vara överdrivet snål med vitlöken? är det för att smaken ska passa alla, även barn. Toast Skagen toppad med rom (89 kr), serverad med grönsallad och citronklyfta, fräscht, gott med många räkor. I det här förrättsfallet var portion och brödbit alltför liten, men alltså gott vilket är anledning till den höga totalpoängen.

Varmrätt. Halstrad gös, (som testätaren är särskilt förtjust i), med champagnesås och pepparrotssmör på en bädd av primörer (189 kr). Bädden bestod av några tunt skivade morötter i en femkronas storlek och bitar av röd paprika. Primörer? Klicken av det, som enligt menyn var pepparrotssmör, smakade bara smör. En separat skål med kokt potatis till, ok. Den hela gösfilén var vit och fin i köttet och ett plus för att skinnet var bortskuret. Ögat skulle här gett betydligt fler poäng än gom, för beträffande smak var rätten tunn och tam.

Grillad oxfilé, mycket mört och saftigt, med roquefortsås och sautégrönsaker samt Idahopotatis, (229 kr). Med endast tre, men knapriga och välkryddade, potatisklyftor. Såsen ropade efter mer sting.

Dessert. Passionsfrukts pannacotta med riven nougat och exotisk frukt, (64 kr). Pannacotta ska vara krämigt len, fast utan att vara hård och den ska smälta i munnen. Den här varianten var tvärtom, men dock med god eftersmak. "Ljuv ananaspaj avsmakad med amrettogrädde" (58 kr), som den beskrevs på menyn. En ljummen, fruktig och smal skiva paj, helt ok, men den väl tilltagna klicken amarettogrädde smakade som vanlig, sockrad vispad grädde, utan ett stänk av amaretto.

Vi besökte restaurangen en vardagskväll med få gäster i matsalen och med två servitriser i arbete. Betjäningen var uppmärksam, snabb och utan anmärkning.

Atmosfären präglas av lugn. Ingen störande, hög volym på musiken från högtalarna. Renskalad men varm inredning med dominans av trä. Utsikten över Mälaren genom de stora fönstren, är en av restaurangens tillgångar. En mörk afton i februari kvittar utsikten.

Positivt var att garderoben är utan avgift och att det var en garderob i dess rätta bemärkelse, ett skåp med galgar och dörrar att stänga om kläderna. Allt inom synhåll från borden.

Negativt att servitrisen placerade nytillkomna gäster rygg i rygg (då det fanns gott om lediga bord i den rymliga lokalen). För att minska trängseln drog vi undan vårt bord en bit för att inte stöta samman stolsryggar vid minsta rörelse.

Mer läsning

Annons