Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Sambal Oelek

Spans Krogkoll har testätit menyn på den asiatiska restaurangen Sambal Olelek.

Annons
En kryddig asiat.

I pizzeria Vesuvius gamla lokaler på Vasagatan huserar Sambal Oelek, en restaurang med asiatisk mat.

Inredningen har fått en touch med orkidéer och små bambutak och menyn är inspirerad av både Thailand och Kina.

När Krogkollen var på besök var det ganska tomt och ödsligt i lokalen men maten imponerar. Här serveras smakrika rätter till riktigt bra priser.

Det börjar bra. Det finns förvisso inte mängder av förrätter att välja mellan, två varianter av vårrullar och ett par soppor, men de som serveras håller en bra nivå.

Båda varianterna av vårrullar, en av dem ett vegetariskt alternativ, känns hemlagade – varma, härligt spröda och välsmakande. Thom Yam Goong är en god soppa – het räksoppa med lime, jätteräkor och chili.

Varmrätterna får höga betyg. Här finns mängder av varianter av wokade jätteräkor, kyckling, ankbröst och biff. Dessutom finns rätter som Phad Thai, Fried Rice och Sam Sinh Wok – wokade räkor, biff och kyckling i sötsur sås som är välkryddad, pigg och njutbar. Priserna för de flesta varmrätterna ligger runt hundra kronor. Till detta skall också sägas att varmrätterna består av rejält tilltagna portioner.

Ankbröstet serveras friterat och är tillsammans med thailändsk röd curry och grön-saker en riktigt bra varmrätt och trots att det är menyns dyraste är även den prisvärd med sina 148 kronor. Tom Kha Gai – kyckling med kokosmjölk, lime och chili – är smakrik och kryddig, om än med lite väl tilltagen limesmak.

Som på så många andra kinakrogar har man inte fler än tre desserter att välja mellan, tre olika varianter av glass. Godast, om än inte så asiatiskt, är baileysglass med vispgrädde. Men även friterad banan med glass är gott efter en het måltid. Desserterna är goda men på grund av det begränsade utbudet blir betyget inte mer än godkänt.

Under hela kvällen får vi bra service. Personalen är uppmärksam, både på sittande gäster och take away-kunder och vi behöver inte vänta på varken mat, dryck eller uppmärksamhet. Tyvärr blir det lite ödsligt när det inte är så mycket folk och det är lite kallt och dragigt om man sitter uppe vid fönstren i gatunivå.

Sambal Oelek är ändå en restaurang att återvända till, inte många erbjuder så mycket vällagad asiatisk mat till så bra priser.

Krogkollens betyg: Tre gafflar

Atmosfär 2/5

Förrätt 4/5

Varmrätt 7/10

Dessert 3/5

Betjäning 4/5

Totalt: 20 poäng (av 30) = Tre gafflar

Mer läsning

Annons