Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkoll: Tabazco

Med Västerås coolaste inredning, och en härlig uteservering sommartid, drar Tabazco gäster året om. Det lockar att antingen äta en finare middag eller till att sitta ner med ett glas vin och lite tapas i loungen.

Annons

Restaurangens styrka på matsidan är det stora utbudet av tapas. Här finns vitlöksbröd och tsatsiki, klyftpotatis med aioli, heta jätteräkor i vitlök och chili, gratinerade musslor, lammkorv, oxfiléspett och mycket mycket mer. Ljuvligt lockande och rykande heta när de kommer in på bordet.

På varmrättssidan finns det olika typer av rätter, från enklare, som hamburgertallrik

eller pasta, via grillade kötträtter med valfria tillbehör till rätter som vildand med polkabetor, korinter och calvadossås och spenatbakad rödtungafilé med kantareller, forellrom och vitvinssås.

Hamburgertallriken är en av de bättre

varianterna av de som erbjuds på Västerås restauranger. Chilibrödet är gott och annorlunda, god ost och en rejäl hamburgare med tillbehör serveras.

Även pastan – pasta linguine med musslor, räkor, bläckfisk, vitlök och persilja – var ljuvlig. Varm, välsmakande och absolut prisvärd med sina blygsamma 139 kronor.

Det bästa omdömet på varmrättssidan kom från grillen. Vi testade grillad oxfilé med

potatisgratäng och bearnaisesås. Köttet var perfekt grillat, riktigt varmt när det kom in och serverat med varma, wokade grönsaker. Bearnaisen var bra, om kanske inte hemslagen, och gratängen var helt perfekt – rykande het, krämig och härligt vitlösdoftande.

Tyvärr är inte utbudet av desserter tillnärmelsevis i klass med förrätterna. Tre desserter på menyn – hemgjorda glassar, ugnsbakat kaneläpple och hasselnötsbrownie. Ingen av desserterna imponerade stort men den softa miljön och rykande cappucinon bidrar till att desserterna gör ett hyfsat gott intryck på krogkollen.

Atmosfären på restaurangen är trivsam och hemtrevlig samtidigt som det vimlar av gäster både i loungen och i matsalen. Betyget på servicen blir också högt, trots att vi fick allt mindre uppmärksamhet ju mer kvällen led mot sitt slut. Men det är trots allt uppenbart att personalen vill att vi ska trivas, att vi ska vara nöjda med bordet vi fått och att vi skall dricka ett gott vin som passar till den mat vi beställt.

Toakollen

Toaletterna är inte restaurangens trevligaste del. Småskitigt och övergivet. Ingen extra mysfaktor. Inte kul.

Två av fem dasslock

Tabazco

Spans betyg:

Atmosfär 4/5

Förrätt 5/5

Varmrätt 7/10

Dessert 3/5

Betjäning 4/5

Summa: 23 poäng = Fyra av fem gafflar

Annons