Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogkollen: "En klassiker utan sting"

Spans krogkoll har varit på Piazza Di Spagna.

Annons
Piazza Di Spagna.

Piazza Di Spagna har legat på Vasagatan i Västerås sedan länge och

lika länge har västeråsarna strömmat hit. Det kan tyckas lite märkligt, här är varken billigare, mysigare och maten är definitivt inte bättre här än på någon annan restaurang

i stan.

Man skryter med att vara ”Västerås klassiker” på krogens hemsidan, och man verkar lika stolt över att inte ha bytt ut vare sig

möbler, plastvinrankor eller dekorativa lerkannor sedan starten.

Nej, inredningen imponerar inte på krogkollen, inte heller servicen. Vi får vänta lite för länge och kyparen är lite för nonchalant för att vi ska känna oss välkomna och omhändertagna. Det räcker inte med bemannad garderob för att man som gäst ska känna sig ompysslad.

Den konservativa attityden till matsedeln har gjort att här fortfarande går att beställa 70-talare som plankstek och Cour de filé

Provencale. Här finns även några fiskrätter, till exempel halstrad rödingfilé och sjötunga Walewska, fem varianter av pasta och om-talat goda pizzor. Men något ”kulinariskt fyrverkeri med eftersmak”, som man beskriver maten på webben, blir det för krogkollens räkning absolut inte tal om.

Förrätterna gav det samlat bästa intrycket. Här finns kräftskagen med parmesanchips, bruchetta, grekisk sallad och vitlöksgratinerade sniglar. Samtliga kändes vällagade och prisvärda. Bäst var en krämig räksoppa med scampispett – rykande het, krämig och rejält tilltagen.

Pasta filetto verde, pasta med oxfilé, ruccola, basilika och vitlök, var krämig och varm när den kom in men de torra filébitarna var dränkta i basilikasmak och det var svårt att få några andra smak- eller doftintryck.

På menyn finns även gorgonzolaspäckad oxfilé och filé mignon Black White. Inga av dessa varmrätter imponerar, även om de

inte på något sätt är oaptitliga. Men; tråkiga, smaklösa och definitivt inte prisvärda, den gorgonzolaspäckade oxfilén kostar 230 kronor.

Oxfilén serverades med en parmalindad

potatiskaka som passade riktigt bra till men de hårt friterade potatisklyftorna till mignonen var både torra, trista och smaklösa.

Med tanke på den annars enformiga menyn kan man glädjas åt fem olika desserter att välja mellan. Chokladcheesecake, passionsfruktspannacotta, tiramisu, glass med varma hjortron och friterad Cammenbert. Desserterna lyfter helhetsintrycket något. Pannacottan är syrlig och len och tiramisun härligt kladdig och söt. Med rykande espresso och desserterna framför oss funderar vi på vad det är, egentligen, som lockar gäster till krogen? Krogkollen är långt i från imponerad.

Krogkollens betyg:

 Piazza di Spagna

Atmosfär 2/5

Förrätt 3/5

Varmrätt 5/10

Dessert 3/5

Betjäning 3/5

Summa: 16 poäng = Två gafflar

Mer läsning

Annons