Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultiga Just D gästar Club Rockers och Bankiren på fredag

Klassiska raptrion lär rappa om det mesta från sin vardag även om det vilda festandet verkar vara över.

Annons

Gammal arkivbild av Just D

Klassiska svenska raptrion och återförenade Just D (förrförra året) testar "livevattnet" på Club Rockers och Bankiren på fredag.

Hiphop-pionjärerna William "Doktor C" Crafoord, Peder "Pedda P" Ernerot och Gustave "Gurra G" Lund som introducerade och utvecklade hiphop på svenska för den bredare publiken och ligger bakom nyskapande rapp på svenska om allt, från Hubbabubba, "Juligen" och "Vart tog den söta lilla flickan vägen", och skördat flera grammisar och Rockbjörn lär bjuda på en spännand e kväll för

Själva hävdar de att de har en annan tyngd nu än de hade för 20 år sedan och kan bidra med fräsch och modern hiphop med en tematik även om de inte längre är underdogs. Vad de än rappar om så lär de berätta sin egen, pågående historia om vardag, åldrande och andra ting.

Vidare på Bankiren i veckan: människorättskämpen och kärleksspridaren Dan Reed som ägde Sweden Rock Festival förra året är tillbaka på Club Rockers på torsdag som trio i en intim konsert med sånger från hela karriären från funkrockbandet Dan Reed Network och annat.

Lördag är det punkbandet Dia Psalmas (har kultstatus) tur att inta Bankiren-scenen.

Mer läsning

Annons