Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultiga psykadelrockarna Kebnekajse gästar Västerås och Intiman

Men hippiestuket lämnar 1970-talsbandet hemma. Det är elektrifierad spelmansmusik som gäller.

Annons

Kultbandet Kebnekaise spelar på Intiman på söndag. Från vänster Mats Glenngård (Violin,gitarr), Thomas Netzler (Bas), Pelle Ekman (Trummor), Kenny Håkansson (Gitarr).Göran Lagerberg (Bas), Hassan Bah (Congas mm).

Alla som gillar kultbandet Kebnekajse, proggrock och elektrifierad spelmansmusik har chans att se och höra "Sveriges hårdaste spelmän" på Intiman i Västerås på söndag.

Det är ett tag sedan det begav sig för detta 1970-talsband som gjorde come back år 2001 efter en lång tids uppehåll och har turnerat flitigt sedan dess. Idag är de kända för att bjuda på ett otroligt samspelt grundkomp med elbasar och afrikanska djembetrummor.

Men de folkmusiksdoftande proggrockarna som bjöd på psykadelisk hippiehårdrock gillar inte att bli nostalgiska. Det är inte 1970-talets Kebnekajse vi lär få höra även om det fortfarande låter väldigt mycket Kebne om gruppen .

Tio album har de hunnit. Senaste albumet "Aventure" som spelades in i legendariska Silence-studion är det tredje sedan come backen 2001. Idag består bandet av idel originalmedlemmar.

Mer läsning

Annons