Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalt på Mimerscenen

Victor och Natten släppte sin första singel i början på året och sedan dess har framgången bara fortsatt. cityfestivalen. Victor Morsing är född i Köping, men har spenderat sina ungdoms- år i Västerås.

Annons
Det har varit ett riktigt bra år för Victor Morsing och hans band. I kväll gästar de Västerås och Cityfestivalen.

Musikintresset har funnits länge, men det var först när han var 19–20 år som det blev på allvar. Det var då han bestämde sig för att han skulle satsa fullt ut på musiken.

I våras släppte han och bandet sin första singel, ”Svartsjuk”, som hamnade på första plasten på iTunes topplista och som hittills har haft ungefär en halv miljon lyssningar på Spotify.

– Jag var inte riktigt beredd på det, men det känns jättekul, säger Victor.

Victor och Natten består av totalt sju personer. Victor själv sjunger och spelar gitarr.

Singel nummer två släpptes den första april och framgången har bara fortsatt. ”Svin på rutin” har sålt guld och har haft 4,1 miljoner lyssningar på Spotify.

– Vi planerar att släppa ett album till vintern, berättar Victor.

Han beskriver musiken som känslofylld, ambivalent och lekfull. Victor har skrivit musik på både svenska och engelska, men känner sig ändå mer bekväm med det svenska språket.

– Det är lättare att uttrycka sig på svenska. Det känns mer äkta och som något man verkligen kan stå för.

I kväll på Mimerscenen blir det publikfrieri av rang. Glädje, energi och en och annan överraskning väntas från Victor och Natten.

Mer läsning

Annons