Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mälarfestivalen kan flyttas tillbaks till centrum

Nästa års Västerås Mälarveckor Festival kommer eventuellt att flyttas tillbaka till Västerås centrum.

Annons
Tillbaks till centrum?

Sommarens Västerås Mälarveckor Festival tappade var tredje besökare. Från 320 000 besökare för några år sedan till 200 000 besökare år 2008. "Vi kommer nog att se över organisationen och evenemanget", sa projektledaren Jenny Hahre i en intervju i VLT efter sommarens festival.

Ämnet engagerade läsare på vlt.se som debatterade festivalens framtid, och ett antal inlägg i debatten handlade om att flytta tillbaka festivalen till centrum från Lögarängsområdet, där den hållits sedan 2004. Nu verkar det som att den önskningen kan bli sann.

- Det är inte beslutat men vi planerar att flytta festivalen till centrum igen, säger Alf Westerdahl, evenemangsansvarig på Västerås Co.

Han berättar att det dessutom finns planer på att flytta festivaldagarna till efter Midsommar, så att Västerås Mälarveckor Festival infaller helgen innan Power Meet-veckan.

- Men vi har inte skickat in någon polisansökan än, det är inget bestämt, betonar Alf Westerdahl.

- Just nu är befinner vi oss i en kreativ process.

Vad är anledningen till de här planerna om flytt?

- Det är det samlade intrycket vi fått. Handlarna i City verkar vilja ha tillbaks det, och det är ju uppenbart att vi tappade besökare förra året, säger Alf Westerdahl.

När tas beslutet?

- Vi måste undersöka att de här planerna inte krockar med något annat som händer samtidigt, kolla upp med bland annat knallare och artister att det funkar. Det arbetet kommer att börja i morgon (läs; i dag).

Kommer det fortfarande heta Västerås Mälarveckor Festival?

- Det är arbetsnamnet, ja.

Fakta/Västerås Mälarveckor Festival

En sommarfestival har arrangerats i Västerås sedan 1993, då beläget i det centrala Västerås och under namnet Arosfestivalen

I februari 2004 bytte festivalen namn till Västeråsfestivalen, men någon månad senare blev namnet till 2004 års festival Vattendraget. Samma år flyttades festivalen från centrum till Mälar/Lögarängsområdet.

2008 bytte festivalen namn till Västerås Mälarveckor Festival.

Nora Nergiz Ackblad

021 - 19 98 33

[email protected]

Annons